Ät grymt god mat för en god sak

 

Förra året åkte jag till Italien, inte en gång men två gånger. Den första gången åkte jag med kocken Titti Qvarnström, en italiensk matskribent och en eventmakare inom matscenen i Malmö och Skåne. Vi åt. Och åt. Och en dag kom vi till den lilla byn Locorotondo dit den italienska matskribenten tog oss till en liten liten restaurang vid namn La Taverna del Duca. Här är en gömd pärla, välkänd för italienaren. Kocken Antonella Scatigna lagar på dagens råvaror, comfy, hemtrevligt och magnifikt. Jag fick äta åsna och grönsaker som jag förundrades över. Och här, bland tallrikar och grytor och råvaror jag aldrig någonsin sett förut hände något som jag var så glad att över att vara med om. Hur mat och möten kan spela all roll. När vi ätit och dragits med i den familjära gästvänligheten Antonella visade berättade matskribenten att en av de runt vårt bord var en Michelinkock från Sverige. Inte bara det, Titti var så tagen av maten att hon på stående fot bjöd in Antonella till att laga mat på hennes restaurang i Sverige. De tårarna som sprutade där. Alltså det var så fint. Och det var inte bara ord. För nu i januari sker det.

 

Varje år håller Antonella en charity dinner i Italien. Pengarna hon samlar in har hon använt för att bygga upp en skola och varje år åker hon ner och arbetar med detta i Kongo. Nu gör hon samma sak i Malmö.

 

MIDDAG FÖR KONGO MED TITTI & ANTONELLA

Den 17 januari har man äran att äta en middag av Sveriges första kvinnliga michelinkock och Antonella Scatigna på Bloom in the Park. De insamlade pengarna går till barnen i Kongo.

Vill du vara med om en härlig matupplevelse och äta gott för en god sak – anmäl dig här! 

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *