Åkermums på Kv Åkern

Inte mycket åker runt Nobelvägen nu för tiden. Men det har varit mylla och just nu kan du få denna mylla serverad på en tallrik. Förträffligt. Trenden med naturnära krogar som Trynet, Lyran och Åkern har intagit Malmö och killarna på Kvarteret Åkern tar dagens råvaror och får ihop det till oklanderligt smaskig mat. När Trynet är så  provocerade enkelt att de kan servera en grillad purjolök med grädde gör Kv Åker maträtter. Smaker och tankar smälter ihop i  symbios på en tallrik. De kan verkligen laga god mat. Ivan Jurman tidigare Smak och Wade Brown tidigare Bastard. Bakgrunden lämnar spår på tallriken. 

Fänkål smälter ihop med syrliga små  oliver och söt palsternacka. Gris med karamellfina morötter och ingefära. Ägg med anchoas. Det är mest gröna mellanrätter på den lilla menyn som skapas efter vilka råvaror som växer just nu. Glaset är fyllt med naturvin förstås. 

Stämningen är vardagshygge och kvartersmys. Dock genomtänkt och snyggt  kombinerat med House Doctors senaste lampor, blommiga tapeter och ett öppet kök. 

Vad glada vi kan vara att Ivan tog steget och öppnade egen krog. Just nu en av Malmös bästa krypin. 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *