Berghs elever har kränkt hiphoparna

Det har varit ett himla liv i mitt FB-flöde om det här. En inbjudan till en fest (förlåt fezt) som Berghselever skrivit. Men det är något jag inte förstår. Det är något jag missar.

När man gör reklam ska man inte försöka skämta på göteborgska i en reklamkampanj i Göteborg, eller försöka snacka som kidsen med kidsen. Det går inte hem. Däremot funkar det att skämta på göteborgska i Skåne eller skämta som kidsen till vuxna. Men här? Jag gissar att denna inbjudan är ironi, att det är ett skämt och att det raljerar med hiphopsnack. Men att det inte riktar sig till hiphopare. Men det zipprade ut och ….

Hiphoparna blev kränkta? (ett annat ord för stött)

Ps. Jag har endast sett dessa två mail samt kommentarer på FB. Jag kan ha missat något mer?

 

fezt

 

 

Svar

Med denna inbjudan och detta svar från Berghs blir det svårt med temafester i framtiden. Jag skulle säga att de flesta är fullkomligt raljerande men än så länge har varken cowboys eller indianer gjort sig hörda i mitt flöde. Och det hade ändå varit mer förståeligt med tanke på indianernas historia av förtryck.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Berghs elever har kränkt hiphoparna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *