De bästa gör misstag och vågar visa det

Någon som kan bjuda på sina misstag och som inte tar så allvarligt på om de gör fel i sitt jobb är förmodligen någon som är riktigt bra. Som är trygg och självsäker i sitt yrke. För om man tror och litar på sig själv och vet att man är bra och står stadigt i det, då gör det inget om något går fel då och då. Det gör inget om man inte kan allt. Om man säger fel. Man kan bjuda på det. Det är otroligt mer bekvämt med någon som verkligen kan sitt yrke och därmed har råd att bjuda på sig själv, sina misstag, och har självdistans – än någon som är livrädd för att tappa ansiktet och tar sig själv, och sitt yrke, på ett väldigt stort allvar. Om man är rädd att andra tycker man är dåligt för att man gör ett misstag, eller att det är något man inte kan, då har man nog lite mer att jobba på. Ingen är perfekt, alla kan göra misstag och den som tycker sig själv vara fullärd, vad har den att komma med?

 

Dessa tankar helt apropå kocken Niklas Ekstedt och hans matprogram Niklas mat. En väldigt bra kock som vågar göra misstag.

 

100 % faktakunskap i ett ämne är inte heller en garanti för att man är bra. De som erkänner att de har mer att lära, vill lära, vill veta är de som har kvar sin nyfikenhet och sitt driv att alltid bli bättre. Det är därför det inte alltid är den som kan mest som får anställning utan den som vill mest. Tål att tänka på . T

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *