Det mycket viktiga kaffet

IMG_4452.JPG

IMG_4062.JPG

IMG_4185.JPG

IMG_4208.JPG

IMG_3448.JPG

Det blir det en hel del kaffe på stan. Jag försöker alltid få i mig en cappuccino i samband med ärenden. Och om den inte är bra, när jag är vrålsugen på just cappuccino, är stunden förstörd.

Det finns säkra ställen i Malmö. För cappuccino är tex Noir, Melvins och Gateau säkra ställen, Solde och Lilla Kafferosteriet med dubbel shot samt Kaffebaren på Möllan. Men det är inte alltod man är där och jag VILL ge andra en chans.

Det är riskabelt. Kaffe är VIKTIGT. Smaken är olika men det finns ändå en del regler. Säger expediten, som i lilla glassfabriken på Emporia ”akta dig den är varm” kan du räkna med att cappuccinon är dålig. Den ska inte vara het. Eller som på Noi’s, som har got vietnamesisk lunch, där de serverar cappuccinon i högt glas. Jag protesterade och frågade ”nej inte latte” ”nej det är cappuccino”. Nä alltså. Så mycket mjölk har inte cappuccino. Den var ok. Men jag är konservativ när det gäller min kaffe.

Och det är så otillfredsställande att dricka en dålig kaffe. En dålig lunch fyller i alla fall funktionen att göra dig mätt. Menen dålig kaffe. Det är knäckande

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 thought on “Det mycket viktiga kaffet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *