Fi för fakta

Jag tycker det är bra att det politiska partiet Feministisk initiativ finns. Det lyfter upp en fråga på agendan som jag tycker är viktig och, precis som med miljöpartiets start, så går frågan inte att ignoreras av andra partier. Det sipprar in och är snart en fråga för alla. För eller emot. Bara det diskuteras.
Däremot vill jag inte rösta på Fi eftersom de har helt för många punkter som jag inte kan stå bakom. Medborgarlön, högre a-kassa, avskaffa ROT och sänka arbetsdagen till 6 timmar (älskade det förslaget som 18-åring) lämnar mig med den vanliga frågan, så vem ska betala för det kalaset? Jag tycker helt enkelt det är orealistiskt.

Nu vill jag gärna se en punktlista över alla de andra partiernas agendor på samma sätt för att se vad som rimmar bäst med mina tankar. Att hålla med om alla punkter det tror jag inte kommer hända, men det får gärna rimma väl med mina värderingar. Och där står både frihet, möjlighet och varje enskild persons ansvar i kollektivet högt.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *