Filmen är klar, nu hänger det på dig

Kommer inte glömma den gång jag fick uppdraget att skriva manus till en reklamfilm i efterhand och förväntades göra guldägg av en redan färdig film. De hade redan bestämt alla bilder, filmningen skulle ske dagen efter, alla modeller inklusive en vit häst vara castade, stylisten var på plats och jag skulle skriva manus till en voice over.

Det var inget konstigt. Jag hade fått ett storyboard i förhand, bilderna var snygga och den behövde lite skön feel good röst på det. Bara det att DÅ börjar kunden visa guldäggsfilmer med en finurlig twist och tycker att det var något jag skulle skapa med min copy. När jag försökte förklara att det inte riktigt funkar så, utan att man i så fall kommer på filmidén i förväg och att bild och text liksom hänger ihop blev han sur och tyckte att jag inte var tillräckligt positivt inställd.

Jag skrev ett manus som fungerade ihop med filmen. De strök det och tog sitt eget med ord som ”unik” och ”världsledande”.

 

Det där med förväntningar kontra förutsättningar.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *