Företagsledare. Låt någon annan gå?

Företag som konsekvent skickar ägarna eller cheferna på konferenser, föreläsningar och utbildningar, istället för den som kanske vore mest lämplig utifrån kompetens, brist på kompetens eller funktion. En digital utbildning kanske ska ges till digitalt ansvarige exempelvis, om man nu varit så noga med att ha en sådan titel på företaget, och kanske inte VD:n eller någon annan i ledningen. Jag förstår inte det ledarskapet. Det är alltid några få i sådana under-ytan-hierarkiska organisationer som aldrig får möjligheten då det alltid är samma personer som åker. Hur är det motiverande? Hur kan man sedan gå hem och kräva engagemang, övertid och bästa möjliga utfall från sina medarbetare på sitt företag? Alla i ledande positioner med anställda borde ta sig en funderare över vad de kräver av sina anställda och vad de själva ger.

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Företagsledare. Låt någon annan gå?

  1. Så Sant! Och så lägligt! Satt faktiskt på ett möte under förmiddagen där jag just sa dessa ord, nästan på ordet. Rätt roligt. Ett sunt förnuft som är svårt att argumentera emot. Jag kände mig stark!

  2. Du har helt rätt. Jag jobbar på ett väldigt mansdominerat företag (äldre herrar) och vi få yngre (framförallt tjejer) känner likadant -varför ska de alltid få åka på intressanta möten etc medan vi får stanna på kontoret? Vi behöver också vidareutveckling.
    Samtidigt ska man leverera till max hela tiden… Usch hoppas det blir ändring på detta snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *