Min nya platsbyggda byrå

;

;

Inspirerad av ny stram design som smälter in i rummet och gamla köpmannadiskar hade jag en idé om vad jag ville ha. Jag ville göra en låg byrå längs hela rummet för att inte stoppa den energi och det ljus som kom från fönstret men behövde en garderob också och lät väggen avluta med denna bakom en dörr. Jag ville blanda långa lådor med mindre men inte förväntat. Istället för att sätta dem varannan, vilket är det första man gör, satte jag dem i en annan ordning. En detalj som betydde mycket för personligheten i byrån. Istället för att ha touch-version på alla luckor som hade varit det vanliga för en modern byrå ville jag ha handtag på de små. Jag kladdade ner en skiss med bläckpenna på ett papper och lät några möbelsnickare titta på det.

Magnus Scharff som jag känner från högstadiet (till min förfäran minns han inte att vi gick på samma skola medan jag tjuvringde honom eftersom han hade långt hår och spelade i band) förstod precis vad jag var ute efter, ritade upp allt i 3D, skickade inspirationsbilder för att kolla så att vi pratade samma språk, adderade sina tankar, sina idéer och jag ”fick” världens finaste platsbyggda byrå som smälter in i rummet mot det vita brädgolvet och ser ut som den alltid funnits på plats. För att hitta rätt beslag tog jag hem jättemånga knoppar och skålhandtag från olika webbshopar. Valet föll på några svartsilver från It’s Design med knoppar som funkade till. En butik som har en uppsjö av fina knoppar!

Magnus finsnickeri hittar du här.
It’s Design hittar du här.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

3 thoughts on “Min nya platsbyggda byrå

 1. Skitsnyggt! Platsbyggda möbler är bland det finaste och mest praktiska man kan ha om man får till det, och det har ni ju helt klart fått!

 2. Hej karin.
  Hittade till dig via din vän ”långa blondinen” …

  Din garderobsvägg är GRYM!
  Synd att han inte bor i Stockholm och vill göra en liknande till mig …
  Får man fråga vad du gett för den ’ungefär’. Ska börja ’ragga’ efter någon som kan bygga åt mig och det kan ju vara bra att ha ett hum om vad det kan gå på då.

  Ha en fin födelsedag!!
  Ulrika

  1. Hej och Tack!

   Hmm. Dyrt. Jag har inte exakt summa men det kostar nog upp emot 25-35 000. Har du bostadsrätt eller hus kan du dra av rotavdrag på arbetstiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *