Näthatet fortsätter som en äcklig våldsvåg

”Hatattack”

Hur kan ordet ens existera när det handlar om hur vuxna beter sig i sociala medier. Hur ”politiker” beter sig i sociala medier, hur svenskar beter sig i sociala medier, hur människor beter sig när de sitter bakom en skärm under pseudonym.

 

Hur kunde det gå så fel. Att det inte längre går att ha åsikter utan att bli personligt påhoppad.

 

En del är hårdare utsatta än andra.

 

Främst kvinnliga journalister eller talespersoner.

 

Rasister, inskränkta människor som har konton på flash back och är så vidriga att de borde grävas ner, långt långt ner, utom räckhåll för någon.

Det var skönt förut. När dessa varulvar bara kom till tals i slutna rum, där de inte hetsade varandra på allmänna forum, där deras åsikter var så fula att de aldrig kom upp, kanske inte ens existerade.

 

Fy fan.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

19 thoughts on “Näthatet fortsätter som en äcklig våldsvåg

 1. Men har du läst Mazettis artikel? Den är ett exempel riktigt otäckt näthat. Svenskarna är ett inavlat folk med IC under 70. Invektiven om svenskarna radas upp. Mazetti är hatisk.

 2. Ok. Nej, det har jag inte gjort. Jag hade kunnat skriva inlägget utan att länka till just artikeln om henne, eftersom åsikten om näthat kvarstår.

 3. Gud vad Mazetti är originell då, som berättar för sina barbariska landsmän att Lucia är ett sicilianskt helgon… kan hen inte komma med nå’t nytt? Och varför får man inte kritisera henoms förnumstiga inlägg utan att det kallas ”näthat”?

 4. Och du kallar människor som inte tänker likadant som du gör för varulvar,och att de är så vidriga att de borde grävas ner, långt långt ner, utom räckhåll för någon.

  Vad är detta om inte näthat?

  Vill du se fler exempel på näthät läs Mazettis artikel, det fullkomligt dryper av hat i den. Kommentarerna är i allmänhet rätt hovsamma, inte många tar hatet till de nivåer som du gör här.

  1. Jag går inte åt någon enskilt person för något utan ett fenomen. Jag kallar inte människor som ”inte tänker likadant som jag” för varulvar utan gav fenomenet näthat ett ansikte, och då ser jag det som en agressiv varulv som vill andra människor illa.

   Jag borde inte ha länkat till artikeln eftersom det jag egentligen vill säga kom att överskuggas av någon annan historia. Mitt inlägg handlar om att jag tycker att näthat är skrämmande, hemskt och att det i många fall har gått helt överstyr. Att människor uttrycker sig på ett sätt som jag tror att de aldrig skulle göra om de var i samma rum som personen i fråga. Enkelheten att sitta bakom en skärm och hata har bidragit till en skrämmande nätkultur.

  1. Har nu lästa artikeln samt kommentarer och kan inte förstå vad folk är så arga över. Så arga att hon blivit trakasserad i sitt eget hem. Vad är det hon sagt som väcker sådan ilska att det går så överstyr? Att hon berättar om hur olika kulturer i vårt land formats? Vari ligger hotet i hennes artikel?

 5. Ähhhh. Detta är bara Sverige.
  Gillar du invandring men ogillar massinvandring blir automatisk klassificerad som ”rasist” i media.
  Hyser du en avvikande åsikt än mainstream på nätet blir du omgående en ”näthatare”..
  Tråkigt med vad som händer Mazetti men jag kan bara med ett leende åse hur det blir någon etablerad kändis får samma behandling som många sd-politiker tvingats leva med under många år..
  Yxor i ytterdörrer, bomber, stenar genom fönster, skadegörelse på hus, bilar, kläder trakasserier av allehanda slag.. Vänsterns stormtrupper, AFA, är mångsidiga..
  Mazetti må tycka vad hon vill, hon tillhör ju De Goda, ja hon kanske rentav föredrar ett politiskt system/religion som bara litegrann förändrats sen 1200 år tillbaka? Vad är då våra hundraåriga traditioner av skryta med?

  1. Eric – om du läser innantill ser du att de publicerade kommentarerna har avvikande åsikter från min egen. Detta är en privat blogg så jag väljer att moderera kommentarer och kan inte kalla det censur. Jag är ingen tidning. Men under de, vad blir det, 7 år som jag haft egen blogg har jag själv tagit bort en kommentar (i våras). Då har jag kanske haft turen att diskussionerna här inne varit ganska sansade och sakliga.

 6. Janne j.: Men herregud! Tala om att läsa en krönika som fan läser Bibeln.

  Fakta i målet är, att Mazetti skriver detta:
  ”(Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70).”

  Absolut INGENSTANS identifieras dessa hypotetiska folkslag med svenskarna. Själv tycker jag iofs att det var en tvivelaktig passage eftersom jag tvivlar på att sådana folk existerar. Men å andra sidan måste man ju nästan höra till ett sådant för att kunna tolka ovanstående som ett uppradande av ”invektiv mot svenskarna”. För min del har jag sällan sett en MINDRE hatisk krönika i ämnet.

 7. Eller förresten; att någon på riktigt skulle tolka Mazettis krönika som ”otäckt näthat” är så löjligt att det faller på sin egen orimlighet. Uppenbarligen väljer man att göra en höna av en mikroskopisk fjäder i syfte att kolportera ut sin bruna ideologi. Men vid någon punkt måste väl även SD:arna inse att de gör sig bra fåniga?

 8. ”Näthat” är det nya offerkortet. När någon PK-murvel gör bort sig offentlig och med det får en massa berättigad kritik så lipar man ut i någon blaska och kallar det ”näthat”, på så sätt vänder man diskussionen till sin fördel, och då man själv sitter på publiceringsprivilegiet blir man bekvämt nog inte motsagd heller.

 9. Detta kåseri av Katarina Mazetti är ett i raden av förlöjligande och nedsättande av allt som anses vara svenskt. Därav den proteststorm som uppstod igår och som säkert fortsätter.
  Sedan anser jag att de grövsta orden kan man muttra för sig själv och hålla ifrån tangentbordet.
  Dock var det svagt av Resume´ att utelämna de grövsta påphoppen i Mazetti,s kåseri, bla. ”kusingifte”. En författarinna av hennes kaliber borde vara bättre påläst och inte skylla det på oss svenskar.
  Nu ska jag surfa runt på en för mig ny blogg:)

 10. Jag håller med en del av kommentatorerna här. Jag anser att Mazettis artikel också är hatisk. jag är företrädare för SD och jag kände hennes hat nästan fysiskt. Vad jag inte förtsår är att vissa så snabbt ser hatet i kommentarerna men inte ser hatet i själva artikeln. Mycket märkligt.

  Ha en bra lördag ;-)

 11. Sune: Jag ser inget av detta förlöjligande och nedsättande. Vad hon säger är, att det som ”anses vara svenskt” sällan ÄR särskilt pursvenskt eller har speciellt långvariga traditioner i vårt land. Ett ganska banalt påpekande av fakta. Om du anser påpekanden om utländskt ursprung vara ”förlöjligande och nedsättande”, säger det nog mer om dina värderingar än Mazettis.

  Min släkt är svensk sedan åtminstone 1600-talet, men jag känner mig inte det minsta hatad eller påhoppad av Mazettis extremt beskedliga text. Och det borde inte ni heller göra. Ni larvar er, vänligen sluta med det.

 12. Robert Huselius:
  Detta som jag och många andra anser vara ett påhopp, är ett i raden av andra påhopp på vår kultur.
  Allt vårt traditionella är fel och ska förändras över våra huvuden.
  Se hur Nationaldagen förändras snabbt. Hur Luciafirandet ska ändras. Hur namn på tex. glass byts ut.
  Skolavslutningar, där Skolverket ska detaljstyra allt. Med mera, med mera.
  Mina svenska rötter är lika gamla som dina, men jag känner mig tydligen mer svensk än du. MVH Sune

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *