Och priset går till …

Jag fortsätter att läsa bloggaren GoodDad och att han blivit utsedd som en av tio att mottaga priset “World’s Greatest Dad.” Jag gissar att priset inte finns för kvinnor. De förväntas liksom vara förälder, en omhändertagande och engagerad sådan. En man kan göra en tiominuters-entré, leka och stoja och alla lägger huvudet på sned. Naaaw vilken BRA pappa. Jag med. En kvinna som gör samma sak och ingen lägger notis. Det är ju hennes uppgift.

Hur jämställd man än är som par finns det nog inget som så tydligt visar var vi egentligen befinner oss, som när man skaffar barn. Barnen är mammans sak att sköta. Mannen gör sina uppskattade entréer medan kvinnan ser till att rätt salva ligger I skåpet, att barnet har försäkring och en overall till vintern. Det är mycket lätt att vara en bra pappa när förväntningarna är så låga. Samtidigt måste det vara förnedrande.

Det finns, tro det eller ej, de män som kan ha framförhållning och packa en skötväska smart utan instruktionsbok. Det ska väl inte behöva utdelas ett pris för att ta hand om sina barn.

Dela ut preventivmedel istället till alla som inte gör det som borde vara självklart när man sätter liv till världen.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *