Skåne. Jag sa SKAUNE!

Älskar när folk säger ”kommer du från Skåne? du pratar ju inte alls mycket skånska”.

 

Hatar när folk säger ”hahaha barouling? hahahaha”

 

Uppenbarligen kan folk som är inflyttade från finare landskap med rullande R inte höra skillnaden på skånska och icke skånska. Och uppenbarligen har jag identitetsproblem och pratar stundvis som om jag växt upp på landet. Vilket jag har. Och stundvis som att min pappa pratar det som kallas rikssvenska (= ingen dialekt alls). Vilket jag har. Nu är det dags att söka terapi för att ta reda på vem jag är, söka mina rötter och allt det där. Det kanske finns något program på TV5 som jag kan söka till.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *