Svart lunch

Föga visste jag i morse att denna dag skulle jag mata en okänd man iförd ögonbindel till lunch. Men så skedde. När jag gick genom dörren till det svarta rummet, The black box, på Studio tillsammans med mitt lunchsällskap visste jag inte vad jag hade att vänta mig. Vad var blackboxlucia? Eller stod det kanske blackboxlunch? En lucialunch, kanske med luciatåg, eller var det lunchdisko med wraps och cola som jag var medbjuden till? Bakom dörren stod ett långbord uppdukat i ett kolsvart stort rum, med svart duk och burkar med svart innehåll på bordet.

Det var bordsplacering och efter ungefär en minuts kallprat fick jag binda en svart bindel om ögonen på en projektledare från Skanska och mata honom med sked ur de svarta burkarna på bordet. Detta är nog första gången jag verkligen kände att jag hade nytta av den talang i matning med sked som en kan uppnå som småbarnsförälder. Vad som skulle ske härnäst, om husnycklar skulle samlas in och så vidare visste jag inte och den där boken fyra nyanser av någonting har jag inte läst för den verkade fruktansvärt slibbig. Men jag har förstått att den innehöll något så UPPHETSANDE som ögonbindel vilket fick fruar att gå ur huse. Det enda den boken sade mig var att allmänheten förmodligen har helt för lite utsvävande sex. Men vi skulle prata om mat va.

 

 

Som tur är var detta bara ett intimt obekvämt ögonblick i en annars svart och god måltid där de nya kockarna från Pembert och Gustavsson som tar över restaurangen i bottenvången på Studio lagat inom ramarna för det svarta temat, Kolsvart sotat kött, svarta linser, svart sky, fermenterad vitlök, fermenterad persika, svartkål…. Åsa från Tea Junkie var på plats med teer och en svart macorons på japansk bambukål och matcha. I en snygg inramning av fotokonst. När jag släpptes ut ur den svarta boxen kunde jag andas ut. Mina nycklar var i fickan och inget stearin har runnit över denna kropp. Det hela hade varit ett arrangemang för att uppmärksamma platser i Västra hamnen. Något som tydligen görs varje onsdag under taggen #haveasmultron

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *