Tidsfördriv

Vem ser du upp till?
Människor som säger sin mening, som vågar gå emot strömmen och vara obekväma. Utan dem rör sig inget. Människor som har mål, drömmar och ambitioner och kämpar för dem – oavsett om de är självförverkligande eller samhällsförändrande.

 

Vad skulle du gjort om du fått in 10 miljoner på kontot idag?
Köpt det hus jag vill ha där jag vill ha det. Och en häst. Och så hade jag tagit med min familj på en resa. Om pengarna räcker bygger jag ett fint ålderdomshem eftersom jag tycker att Sverige spottar på sina gamla och jag kan inte föreställa mig hur det måste kännas att ha levt ett helt liv och plötsligt inte ha några rättigheter, behöva bo i ett helt opersonligt rum och äta skitmat. Ge mig mer pengar så jag kan göra något.

 

Hur ser en dag ut då du är extra lycklig?
Jag är med min familj. Jag känner gräs under fötterna, borrar in min näsa i en hästmule eller sjunger högt i bilen. Ligger länge i sängen utan att bry mig om att tiden går. Kramas. Jag lagar mat, dansar och bryr mig inte om något annat än här och nu.

 

Om du skulle vara ett plagg, vilket skulle du vara då?
En stram svart skinnkjol.

 

Vilken egenskap listar du högst och lägst hos dina vänner?
Högst: Att de är lojala, att jag kan lita på dem att de finns där och får mig att känna mig trygg. Lägst: Tvärtom.

 

Vad ångrar du mest i livet?
De tillfällen då jag kämpat lite för länge och varit kvar lite för länge i något som fått mig att må dåligt, bara för att jag trott att det förväntats av andra, eller att jag förväntat det av mig själv. Den gång jag satte mig full på en cykel och ramlade och slog ut tre tänder.

 

Vad är du mest stolt över i livet?
Att jag tagit mig dit där jag är. Helt själv.

 

Vad önskar du att du hade vetat för…

10 år sedan?
Att jag inte var vuxen och att jag inte behövde bli det på länge än. Att jag skulle ha massor av år att bli förälskad och tröttna flera gånger till och vara sambo och separera flera gånger till.
5 år sedan?

Att en vän var på väg att göra en bröstoperation och att det skulle gå väldigt fel. Tänk om vi kunnat göra något för att hon skulle tycka om sig själv så det aldrig hände.
1 år sedan?
Att inget inget inget är ristat i sten. Och jag skulle vilja ha vetat att jag skulle hållit mig långt ifrån den person som jag då hade en ganska lång relation med, eftersom han aldrig gjort slut med den person som han kallade sitt ex. Ännu en historia som jag aldrig skulle kunna ana att jag skulle drabbas av i mitt liv. Jag försöker hålla distans till historien eftersom den är så hemsk och blir än mer surrealistisk om man vet alla detaljer jag vet. Det spelar ganska liten roll att han säger att alla känslor var sanna så här i efterhand. Det känns bara än mer knäppt.

 

Har du haft någon ”ålderskris”? När, hur, varför osv?
När jag skulle fylla trettio såg jag livet som två ändar på ett snöre som närmade sig och trängde ihop mig i mitten. Och på den lilla mitten skulle jag hinna allt. Den stressen försvann när jag passerade 30 för då kändes det plötsligt som jag hade ända till 40 på mig.

 

Vad har du för mål i livet.
Att ha familj och lugn. Höra fågelkvitter på morgonen och bo i ett hus där jag vill vara istället för att bo någonstans som jag vet att jag kommer flytta ifrån. Att ha roligt när jag jobbar.

 

Nämn de fem lyckligaste händelserna i ditt liv hittills?
När Christian Persson ville bli ihop med mig i åttan. Det varade i en vecka men oj vad lycklig jag var den veckan. Jag ristade in hans initialer i min arm med en passare. Ett ärr som varade i några år. CP. (bra tänkt) När min bror fick barn. När jag gjort någon riktigt bra på jobbt och fått uppmärksamhet är alltid lycka. När jag kom hem från USA. Varje gång jag varit kär.
Var känner du dig hemma?
I Malmö och på landet.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *