Tinderskämt utan intervett

Från billigt kött på Netto till bildligt kött på Twitter. Kan vi prata om detta. Är det ok att ta en skärmdump på en Tinderprofil, raljera över personen och publicera detta på Twitter? Jag tycker det är illa.

 

Här är några anledningar: Stöld. Mobbing. Göra sig rolig på andras bekostnad. Offentlig uthängning. Ska inte en person kunna lägga upp en dejtingprofil utan att riskera att bli uthängd till allmänheten i andra forum. Sunkigt.

 

Ibland skickar tjejkompisar bilder, presentationer och konversationer från dejtingsajter för ett gemensamt skratt. Men de når aldrig längre än så. Att lägga upp urklipp och dölja personen i fråga tycker jag också kan vara ok. Även om man kan prata om hur snyggt det är att ranta om andra människor. Men det jag ser nu tycker jag är något helt annat, läskigt och ansvarslöst. Efter mitt år bortkopplad från twitter blev jag paff. Har aldrig sett det förut.

 

Men nu finns subgrupperingen ”vi som öppet (ja de kanske inte ser det men det ser vi andra) letar knull på twitter och pratar som vi lever i en sex-in-the-city-film och tycker att vi är jätteroliga”. Det är dom ju också så kontona är populära förstås. Att hänga ut Tinderprofiler verkar i alla fall vara ett comon inlägg i kategorin.

 

När tappade vi omdömet? När slutade vi tänkte vi ett steg längre, det vill säga på att det handlar om en person. Hur korkad personen än må vara, hur dum fråga hen än ställt så handlar det om en människa som gjort ett val att lägga ut detta på en plats. En dejtingsida som kräver att du själv har en profil för att kunna se personen. Inte att spridas ut till tusentals andra personer öppet med namn och bild.

 

Jag började undersöka detta lite närmre. Det visar sig att ingen är safe  på Tinder. Det är så common att även Expressen publicerar skärmdumpar av tinderprofiler.

 

Det sämsta är att vid kritik är den mest troliga reaktionen. Kom igen, man måste få ha lite kul. Begåvat.

 

2016 och ingen har lärt sig intervett än.

Jag har Tinder och använder det inte. Nu har jag ännu en anledning till att älska offline.

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Tinderskämt utan intervett

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *