Varsågod Sellpy till vinsten

 

Sellpy har sålt mina saker för 1830 kr. Av detta får jag 6 kronor. Om jag är nöjd med tjänsten?

LÅT MIG FUNDERA?!

Det dyker upp en tjej i ett sånt här hurtigt digitalt chattfönster när man kommer in på sajten. Henne vill jag spontant skrika åt, men hindrar mig.

De drar alltså först av X % av vinsten (i mitt fall fick jag 741 kr av detta). Sedan drar de av 5-10 kr per varje plagg i hanteringsavgift (i mitt fall 735 kr). Det finns några plagg kvar i försäljningen så jag kanske kommer upp i en hundring. Grattis Sellpy till vinsten.

Inte grattis till mig som skickade in både Hasbeens-kängor, oanvända kläder och Zara-kappor. Jag kan inte ens glädjas att de kommit och hämtat påsarna åt mig. Eftersom jag gjort en googling och läst utlåtande så visste jag att risken för att känna sig bankrupt (eller i alla fall chockad) var påtaglig, men levde på hoppet och räknade baklänges och kom fram till att jag ändå kunde få en liten slant. Jag hade uppenbarligen räknat fel.

Det känns inte roligt att se uppställningen på sajten över hur mycket de tjänar hur mycket man själv tjänar. Skrattretande faktiskt.

Allt säljs för ungefär 50-150 kr och av det får du ungefär nada. Så jag kommer nog försöka ta mig i kragen och stå på loppis nästa gång. Om jag orkat loppis hade jag i alla fall kunnat tjäna två tusenlappar lätt som en plätt. Finns det några andra liknande tjänster att rekommendera?

Tänk på när du packar påsarna att inte skicka med något ÖVERHUVUDTAGET som du tror att de kommer sortera bort. För det får du betala för. Jag trodde att hanteringsavdraget enbart gällde det de ej fick sålt eller sorterade bort men det har de tydligen dragit på alla plagg. Även de som de sedan även tar en hög procentsats från.

Jag säger NEJ.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Varsågod Sellpy till vinsten

  1. Hej Karin,

    Hemskt ledsen att du inte är nöjd med Sellpy! Eftersom att de flesta av dina saker fortfarande är under försäljning kan jag inte säga hur mycket du kommer få tillbaka men lovar att det kommer vara mer än vad som står nu. Vad jag kan se har du just nu 10 varor som inväntar betalning från köpare och ytterligare drygt 40 stycken som är under försäljning, däribland dina kängor från Hasbeens. För att inte sätta för höga förväntningar räknas inga av dessa med i sammanställningen innan de är betalda. Vi kanske har försökt vara för tydliga men det innebär iaf att värdet på din del av försäljningen garanterat kommer öka. Med det sagt så är det självklart inte meningen att sammanställningen ska göra dig arg och besviken. Vi jobbar kontinuerligt med att göra den bättre och det kommer en uppdatering under de närmsta veckorna. Är det något annat jag kan hjälpa till med är du alltid välkommen att höra av dig direkt till mig på förnamn at sellpy.se.

    Vänligen
    Michael
    VD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *