40 svar om kärlek

Är du i ett förhållande? Ja

Har du kysst någon idag? Nej

När går gränsen vid otrohet? Otrohet är svek och det behöver inte mätas i fysisk handling. Det är för enkelt. Det kan vara ett raderat sms, en chatt på FB, en hemlig fika. Så fort man sviker, så fort man ljuger då är man på något sätt otrogen. Ett känslomässigt svek kan göra lika ont som en kyss, därför finns det inga tydliga gränser. Men en enkel regel är att fråga sig själv ”skulle min pojkvän/flickvän må dåligt eller ta illa vid sig om han/hon visste det här”. Då är det fel.

Är du romantisk? Jag älskar romantik. Män förstår inte vilken effekt lite romantik kan ha, det gör mig lyckligt förälskad. Och det kan vara så enkelt. Så enkelt som att skriva något fint på en lapp och lägga under huvudkudden, eller hälla upp ett glas vin utan att man bett om det. Det behöver inte kosta massa pengar eller kräva världens uppfinningsrikedom, bara viljan att göra någon glad. Tyvärr är jag inte så bra på att vara romantisk själv och därför tror nog många av de jag träffat att jag inte gillar romantik. Världens dummaste missuppfattning. Måste bli bättre själv och jobbar på det.

Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Öppen och ärlig. Trygg i sig själv, rolig,  intelligent, generös, lätt att prata med om allt från himmel och jord så att vi kan sitta i soffan och prata och skratta i evigheter om allt och ingenting. Och så har han bara ögon för mig och överöser mig med komplimanger så att jag svävar på små moln.

Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Krävande och bråkig. Omtänksam, rolig, påhittig och kärleksfull.

Vad är viktigt i ett förhållande? Öppenhet och ärlighet, att man kan svälja sin stolthet och säga förlåt även om man tycker att det är den andra som borde.

Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Finns det någon som inte har det?

Har du lekt med någons känslor? Ja, men inte med avsikt. Dumt och ansvarslöst.

Hur många har du varit ihop med? Fyra långa. Många korta.

Hur länge höll ditt längsta förhållande? 4 år.

Hur länge var ditt kortaste? En vecka?

Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Ha förhållande. Jag gillar att dela min vardag med honom.

Är du en bra flickvän? Ja.

Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? Tomas.

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Tror pappa var 25 och mamma 31 eller nåt sånt.

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nej. Jag litar inte tillräckligt på kärleken.

Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Svårt. Jag gillar inte att göra slut, även när jag vet att det är kört, så förmodligen dumpad. Men killar har en förmåga att hänga kvar och stanna i någon form av kvasiförhållande och det är alltid jag som till slut fått nog och klippt banden helt.

Hatar du ditt ex? Nej. Jag har gjort det. Jag är vän med de flesta av mina ex.

Har du kvar någonting från dina gamla förhållande? Ja, förmodligen något vi köpt ihop eller som jag fått. Och bilder.

När du vill ha någon, vad gör du? Jag är ganska feg, men det brukar lösa sig. Jag har nog någon form av traditionell övertygelse att det är han som ska komma till mig och inte tvärtom. Jag vill gärna känna det där.

Bästa raggningsrepliken? Ingen replik. Jag ler.

Hur skulle den perfekta dejten se ut? Man kan prata i evigheter utan att någonsin vilja sluta.

Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Min bror, min pojkvän, min pappa.

Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Har jag en gång tappat förtroendet har jag väldigt svårt för att få tillbaka det. Därför hänger allt på vad han gör efteråt, hur han hanterar det, vad han säger och hur mycket han finns där för mig. Skulle det hända nu skulle jag göra slut. Jag skulle inte orka gå igenom det. Jag vet hur det känns.

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? Jag har aldrig haft några flickdrömmar om att gifta mig. Men jag tror att det ger något att gifta sig; att visa varandra och världen att man bestämt sig. Det ger nog någon form av självförtroende till förhållandet. Jag skulle gärna ha det bandet tillsammans med den jag älskar.

Vill du ha barn? Ja.

Blir du lätt kär? Förr blev jag det, men inte nu. Det handlar nog om en inställning. Jag tror att det kryllar av människor som man passar ihop med, men om man har hittat sin och gjort det valet finns det ingen anledning att titta efter andra och då blir man inte heller kär, eller förälskad i någon annan.

Vad faller du för? Längd har jag fallit för flera gånger. Men det är inget att bygga något på kan jag säga.

Vad är det mest avtändande du vet? Lathet och tafatthet. Självgoda killar som bara pratar om sina framgångar och försöker brecha med sitt senaste inköp – grymt ocharmigt. Muskliga hö hö-killar går helt bort.

Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Värderingar och intressen är viktigt. Jag tycker till exempel att det är viktigt att han uppskattar god mat och vin och att lägga tid och pengar på det. Så att vi kan njuta ihop. Att korka upp en flaska ihop, laga mat och diskutera. Gemensamma tankar om framtiden är bra om man vill ha en framtid. Om den ena vill bo i stan hela livet och får magsår av rabatter, men du vill ha trädgård. Ja då kan det bli svårt.

Har du fått ditt hjärta krossat? Ja. Så krossat att jag inte kunnat andas och fått gå till läkaren och ta blodprov för att jag drabbades av blixtrande huvudvärk och inte kunde öppna ögonen efter att ha gråtit i en vecka.

Hur raggar du? Subtilt. Flirtigt. Ibland är jag bara trevlig vilket kan misstolkas som ragg, tydligen.

Har du en “utseendetyp” hos killar? Ja. Alla som jag haft längre förhållande med ser ungefär likadana ut, ljusa. Mycket konstigt.

Vem var din första kärlek? Henrik på vår gata. Jag var typ fyra.

Vad tycker du om att ligga på första dejten? Det är väl helt ok. Det visar väl mest att det var en lyckad dejt. Jag tror inte att det spelar någon som helst roll för om det kommer vara ni för evigt eller inte.

Vad tycker du om one night stands? Det är helt ok för de som vill ha det eller vill få bekräftelse för en stund. Mig ger det inget.

Är kärlek allt i livet? Jag skulle inte vilja vara utan kärlek. Inte alls. Men det är aldrig allt, då förlorar man sig själv.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *