8 bitar fuge 75 kronor

Jag tog skydd under Martytaket med min tråkiga Paella och funderade en stund över hur en butik som säljer Armani och andra statusmärken kan se ut som Dressman. Den internationella matmarknaden bjöd på currywurst och potatisgratäng men mer spännande än så blev det inte.

Lite mysigt att handla ost av någon som kommit från Frankrike och tilltalar dig monsieur eller en stor klase vitlök som åkt från södra tyskland eller svindyr fuge för den delen. Men kunde de inte ha hållit marknadsstånden med pråligt porslin eller vimplar långt bort och låtit det vara den matmarknad de utgav sig för. Södra Förstadsgatan var mindre mat än en vanlig vardaglig marknad på ett torg i Berlin där det bjuds på allt från närodlat till ostron och vietnamesiska sommarullar. Varför kan inte vi?

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “8 bitar fuge 75 kronor

  1. Point taken! Allt på det där jippot finns ju redan på Hemköp. Vem vill de lura med standardparmesan för 400 kr/kilot och vitlök på fläta? Jag misstänker att de inte kan skilja på Malmö och Gdansk. Såg framför mig Bressekycklingar och gårdschampagner, som på en riktig fransk marknad.

  2. […] Karin af Malmoe är helt inne på rätt spår. Varför skall det alltid bli härdsmälta när vi i Malmö skall göra det lite festligt? Den Internationella stadsmarknaden var bara en enda stor gäspning. Trist och fantasilöst. Precis som Malmöfestivalen. Undrar hur det kommer se ut på kungens nytorg i Köpenhamn. Jag lovar att komma med en rapport i veckan som kommer. Jag tippar på samma nivå där. Tags: malmö, mat You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *