Dag nummer tre på sjukhuset

09.30 och varm av fyra smärtstillande.
– På en skala från 1-10 där 1 är obefintligt och 10 är outhärdligt. Hur ont har du? Jag tittade på tv, åt pannkakor och svarade 1.

12.00
– På en skala från 1-10. Hur ont har du nu? Jag svarade 4.

14.00
Jag klarade inte av att säga tio eftersom jag låg på golvet i korridoren utanför toaletten där jag precis kräkt av smärta. En vit rock la en kudde under mitt huvud och sprang iväg. Snart stod tre vita rockar runt mig för att försöka lyfta mig tillbaka i sängen.


– Nu bryr du dig inte om vad jag gör med dig bara det hjälper va, hörde jag en sjuksköterska säga från sängkanten medan jag spände blicken i trädet utanför fönstret och kunde inte få kroppen att sluta skaka eller fötterna att gnida sig mot varandra.

En dos morfin
Genom sprutan in i armen.


Det stack i fingrarna när mitt hyperventilerande stoppade syret från att nå in.
– Ta ett djupt långt andetag, bad hon i vit rock och andades med mig.


En dos morfin till


När inte heller den fick mig att sluta hacka tänder fick jag en tredje dos, landade på mjuka moln, hörde hur artiklar från sydsvenskan lästes upp för mig från stolen bredvid och somnade. I en pöl blod.

Dela gärna om du vill...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

3 thoughts on “Dag nummer tre på sjukhuset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *