En kvinna ska stå vid spisen

Det finns alldeles för många pubertala män där ute. Män som kallar sina flickvänner, precis som deras mammor, för tjatiga. Och Oh ja, jag har själv fått höra det. Men vad dessa män inte förstår är att om de bara hade plockat upp den där blöta handduken efter första dagen, eller efter den andra gången någon sa till dem att plocka upp den hade de inte behövt bli tillsagda sju gånger till.

Och att någon över huvud taget ska behöva säga ifrån? Det är väl en självklarhet. Ingen, inte ens en mamma, vill säga till när det ska städas, diskas, torkas av, tvättas, plocka undan i hallen, ta bort radiobilen från badkaren. Ingen. Det ska liksom fungera av sig själv. Hade det gjort det hade varken mammor eller flickvänner och säkert även en del pojkvänner bli uppfattade som tjatiga.

Vi lär väl oss det förhoppningsvis redan som barn. Och när vi väl har kommit över den sista trotsåldern, det vill säga puberteten, borde vi ta ett sådant ansvar eller ha ett sådant sunt förnuft att vi förstår att vi ska göra saker själva – utan att någon annan säger åt oss att göra det. Och till alla de idiotiska mammor där ute som springer runt och passar upp sina ungar säger jag bara ”Tack så jävla mycket”. Det blir vi som får ta hand om skiten sen.

Det värsta jag hört hitintills är en vän som sa att ”om bara hon (flickvännen) hade sagt vad jag skulle göra så hade jag ju gjort det”. Där har ni själva problemet. Man ska väl för fan inte behöva säga ifrån vad som ska göras till en trettioåring! Man vill att det ska göras utan ett ord, man vill kunna komma hem och så är det redan dammsugat för att det, ja just det, det behövdes. Damm i hörnorna = det behövs dammsugas.

Det har gjorts undersökningar som visar att män är som mest stressade på jobbet och när de kommer hem kan de slappna av. Kvinnors stressfaktor ökar däremot när de är på väg hem från jobbet. Varför? Denna jävla irritation över att mötas av en lägenhet eller ett hus med en massa måsten. Och sen har mannen mage att gå och säga att man är tjatig eller irriterad. Om han bara hade rört ett finger så kanske det hade varit lite trevligare i huset och tänk, ni kanske till och med hade haft lite tid att umgås, eftersom hon inte behöver städa eller tvätta eller laga mat så fort hon går in över hemmets tröskel.

Om någon är tjatig eller irriterad är det kanske dags att tänka efter vad du kan göra åt det.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

6 thoughts on “En kvinna ska stå vid spisen

  1. det är väl valfritt att inte ha ihop det med de männen? om alla kvinnor hade gott omdöme skulle de där männen inte ha några flickvänner. men det har dom tydligen.

  2. sant det du skriver.

    jag har också hört argumentet att det är lättare för Henne att bara göra det, för att Hon är så less på att tjata på Honom. och då är det ju liksom kört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *