En svart dag för mig och min penna.

Ämnena jag berör under dagarna kan vara mörka och tunga. Jag vet saker som jag skulle må bästa av att inte veta. Om överlevnadsstatistik vid Kol. Om hur den svenska vården tänker. Om smärtlindring vid cancer de sista dagarna i livet. Jag plöjer igenom siffror som ingen vanlig människa förstår och nuddar vid ord som respiratiorisk svikt och konfidensintervall. Här någonstans försöker jag vara kreativ och hitta en väg att kommunicera på som inte blir torr av siffror eller banal av humor. Det är otroligt svårt. Speciellt när man jobbar mot en bransch som ofta glömmer bort att läkaren är en människa som reagerar precis som du och jag. Och inte alltid på siffror från studier. Jag älskar att skriva, men inte när ordet död letar sig fram i varje stycke. Det ordet vill jag döda.

38966649_d69f5231f9_b

Bild

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *