Från en dag till en annan……. och fullkomligt annorlunda

För några dagar sedan ringde någon och sa jag saknar dig. Några dagar senare är någons liv helt och fullkomligt förändrat för evigt och resten ett minne blott. Det får mig att tänka på hur mycket allvarligare och svårare saker och ting blir när man är äldre. Vuxen. Förr handlade det om jag gillar dig, du gillar mig, han gillar inte mig, men jag gillar honom och nu gillar han henne och när problem kändes överväldigande hade man inte en aning om vad som väntade längre fram när konsekvenser kan vara mycket allvarligare När det finns större saker att ta hänsyn till. Som var man jobbar, barn, hus, familj. Stora klossar som måste flyttas. Om jag vetat förr vad jag skulle vara med om längre fram hade jag tyckt att allt var ganska, tja, enkelt. Tyvärr så glömmer folk hur lätt saker och ting blir allvar. Hur en handling kan bli fullkomligt allvar och ställa till det för evigt i en vuxen värld. Men bara rucka den en stund om man är yngre.