Gult och gudomligt gott

 

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Ni på inlägg. Jag på denna kväll. Dagen innan den omåttligt populära och omtalade krogen Relae i Köpenhamn stängde för sommaren lyckades jag norpa ett bord. Det med en månads väntetid. Jag och vänner åkte över till Nörrebros små snirkliga kvarter med vinbarer och småbutiker där krogen, som blivit utnämnd till byens bästa, ligger. Litet, naket, inte så snyggt men snygga förkläden i skinn på kyparna och toppkockar i köket. Det finns två fyrarätters menyer att välja på (en med kött och en utan) och det är bara att åka med på resan som är en nyfiken tur mellan annorlunda och gudomligt gott. Bäst var det tunt tunt skurna lammet, den kalla ärtfrosten, de varma jordgubbarna och örtglassen som landade i gränslandet mellan dessert och huvudrätt med sin citronsås, dragon och persilja. Men allra bäst var ändå vinerna, alla helt naturliga och pendlande mellan doft av äppelmust till koskit. Nomnom.

Naturligtvis iförd nya Hasbeens.

Dela gärna om du vill...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

1 thought on “Gult och gudomligt gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *