Hästtjejer är starka ledare, modigare, tydligare, och nu kommer Gnuccis nya coola video. Med hästbrudar.

 

Forskning visar att hästtjejer oftare blir chefer. Och nu kommer Gnuccis nya coola video…

”I stallet hanterar kvinnorna stora hästar, de spikar hagar och reparerar hästarnas vattenkoppar. Mod och handlingskraft premieras, något som utmanar traditionella könsmönster”, säger Lena Forsberg, som doktorerat i ämnet Entreprenörskap och innovation, vid Luleå tekniska universitet.

Att arbeta med hästar och träna ridning kräver viljestyrka, mod, handlingskraft, tydlighet och stort ansvar. I stallet arbetar man hårt. Man blir skitig. Man bestämmer och samspelar.  Det visar sig att kvinnor som har gjort detta i större grad utvecklar ledarkunskaper och blir chefer. (Jag hade en chef en gång som satte sin dotter i ridskola så fort han läst detta i en artikel, men det är en annan historia om målmedvetna föräldrar).

Däremot har jag jobbat på ett företag där ”stallet” inte var en godtagbar sport så som fotboll, handboll och hockey som befogade tidigare hemgång för både träningar och tävlingar. Raljerandet över att jag skulle iväg och ta hand om hästen visste inga gränser på det kontor om jag i efterhand har förstått var ett lågvattenmärke när det kommer till jämställdhet. Jag tänkte ibland att jag skulle sluta säga att jag skulle till stallet, eftersom de uppenbarligen såg någon som gullade och borstade en vit ponny med rosa borstar framför sig, och istället börja kalla det träning. Allternativt ledarskapsutbildning.

Få kvinnor är så kaxiga  som de jag träffar i stallet. Inget knussel. Beslut är snabba och hästen på 500 kg ska lyda. När jag varit borta från hästvärlden i många år och kommit tillbaka är jag en mes och blir nästan rädd för rakheten, tills jag själv är tillbaka i ridstövlarna igen.

 

 

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Hästtjejer är starka ledare, modigare, tydligare, och nu kommer Gnuccis nya coola video. Med hästbrudar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *