Hit går krogredaktören på lunch

Mina luncher har förbättrats markant sedan jag slutade äta den i Helsingborg. I Malmö finns faktiskt många nyttiga alternativ för klockan-tolv-maten som också är goda och inte apdyra. Om vi gör en jämförelse så Hbg bara några få sallader att välja mellan som är ätbara, som Annorledes räksallad, där den enda behållningen egentligen är de handskalade räkorna. Det kan man få i Malmö också, men i vår stad är tillbehören mer spännande än isberg och burkmajs. Vi ligger lite före kan man säga. I övrigt är allt sjukt onyttigt i Helsingborg. Gott men överdrivna mängder grädde och smör, som på Idas, därtill förrätt. Och om man vill ha något med quinoa har de döpt detta till GI och tar 120 kronor för det på Papi. Och Phuun Thai som gör i och för sig gör riktig thaimat blir man totalt sockerdeckad av på eftermidddagen.

I Malmö just nu:
Mad miss Molly, Engelbrektsgatan
Salladen ”Räkan” eller förresten, alla sallader är bra och matiga här.
Redfellas, i hamnen nära stationen
De har bara 2 sallader att välja mellan men deras wasabi Cecar is fantastique.
Till den kan du däremot välja mellan typ 20 färskpressade juicer.
Atmosfär, Fersens väg
Alltid så himla gott och definitivt prisvärt
Mrs Brown, Davidshall
Inte fullt lika bra som Atmosfär, men på min lunchlista
Trattioria Pizzeria Picciotto, Norra Vallgatan
Pizzorna ser fina ut, men jag väljer alltid dagens som alltid luktar Italien.

Inte gärna just nu:
Salads and smoothies
, Kalendegatan
Jag gjorde det och var nöjd ända tills jag blev dålig i magen en dag. Väntar till sommaren är över.
Time out
, Djäknegatan
Helt meningslöst. De hade bra svennethai förut ,nu smakar allt samma sak, mjöl. Vidrigt.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *