Hobbyvetenskapsmännen där ute!

Jag tror jag börjar mitt första inlägg på länge med att förundras över ickeargument. Det sker en debatt kring rökning och någon säger ”jag har rökt hela mitt liv och jag mår bra”. Amen grattis. Eller ”min kompis helammade sitt ena barn och flaskmatade sitt andra och det första är allergiskt men inte det andra”. Ja, men vad bra att du kom med ditt expertutlåtande.  Eller i kommentarerna till en artikel angående uppfostran i en amerikansk tidsskrift ”Jag har fått mig lite slag hela min uppgift. Det blev människa av mig med. Det har jag verkligen inte tagit skada av. Jag har bra betyg osv”. Wow.

I vetenskapens värld eller när det kommer till fakta så kan man inte ta och jämföra två individer och sen tro att resultaten är korrekt, eller ta upp sig själv som ett exempel på att ”det gick ju bra”. Kan det inte finnas något slags filter som snabbt sorterar bort all sådan här idioti från kommentarer och forum. Liksom rasism, påhopp, hot och annan idioti. Så slipper jag sitta och bli svettig och vilja googla fram telfonnummer och ringa upp de här personerna och skrika.

Det borde även finnas en diagnos för människor som avfärdar fakta som åsikt. Som inte alls kan lyssna på fakta, liksom bara hoppar över den och ignorerar att den finns.

 

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 thought on “Hobbyvetenskapsmännen där ute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *