Höst i Tel Aviv




 

Jag har varit i Israel förut (och gjort Jerusalem-dödahavet-Masadagrejen) så denna gång som jag åkte ner och hälsade på Rebecca i Tel Aviv visste jag vad jag ville göra. Jag hade en långhelg på mig.

Ligga på stranden där badvakterna ständigt skäller på de som simmar för långt ut, kanske på en söndag när alla familjer använder den som picknickplats och röker vattenpipor. Besöka Jaffa, byn på promenadavstånd från Tel Aviv, dricka arabisk kokosmjölksvarmdryck och gå på marknaden och i fina second hand- och inredningsbutiker att dö för.

Äta hummus, som i Israel är en egen rätt och inte tillbehör (när jag nämnde ordet dipp vid en familjemiddag blev det lycnhstämning). Man går till en hummus precis som vi går till en pizzeria och får en skål med mild sammetslen hummus, varm eller kall, med tahini eller utan tahini, alltid med rå lök i klyftor sidan om och bröd. Gå på cavabarer och sitta på roof tops och dricka drinkar med utsikt över havet. Äta på Benedict vars kö är lång dygnet runt.

Äta shakshuka, en rätt med tomat och ägg i ett järn som man kan äta till frukost, eller när som helst eftersom Tel Avivs frukostställen har öppet, ibland dygnet runt. Dricka limonana, citron och mynta, prova den arabiska söta drycken med russin och kokos, och äta yoghurt. Yoghurtbarerna i Tel Aviv är beroendeframkallande och vi strosade ut klockan ett en natt bara för att äta yoghurt med alla tillbehör som får plats, mängder med färska frukter att välja på, nötter och såser på pressade bär.

Jag hann med allt. Och även att fira Shabat och bli tränad av en wakeboard-tränare


Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 thought on “Höst i Tel Aviv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *