*kåt* och *ler*

Smileys och andra tecken som X, xox, och lol är inte riktigt min grej. Och jag kan få direkta kvälvningar när någon skriver *fniss* efter en mening. Allt inom ** måste utrotas från min vänskapskrets.

Sen har vi vi X o xox där jag inte förstår vad det betyder men inte heller vill fråga eftersom jag då verkar helt bakom. Även om x och o har varit med sedan tiden då vi kommunicerade i brevform. Antar att det har något med pussar, kramar eller kanske sex att göra eftersom det alltid är män som inkluderar detta i sina sms.

Kommer heller aldrig glömma när en kompis till slut fick förklara för mig vad lol betyder. Det hade jag aldrig kunnat räkna ut. Jag trodde de försökte rita en gubbe med händerna i taket.

Vår nästa generation kommer att utveckla ett långt smartare sätt att säga över en mobil att man faktiskt ler när man skriver ”din lilla skit”. Kanske våra hjärnor utvecklar sig så att vi kan tolka dessa meningar som ironiska utan att behöva en gul gubbe eller *fniss* som förklaring. Dessvärre har jag en övertro på mina medmänniskor att de ska förstå min ironi och korta meningar ändå. Vilket uppenbarligen inte är fallet. Så jag övar mig med gula gubbar så länge. De är i alla fall helt ok.

Men jag fick en form av smiley häromdagen av en kollega som jag gillade mer än alla andra. Den var lite mer smart.

m/

Hard Rock Karin