Levande föda serverades på restaurang

Lunchen på Vegeriet bjöd på en tankeväckande avlyssning. Den avlyssnade är, i likhet med en djup demografisk beskrivning, kvinna 45. Hon tittar på menytavlan på den vegetariska lunchrestaurangen, rynkar på näsan och undrar högt, men för sig själv.

– Vad är det där… raw food…. jaså, levande föda typ.
.
.
.
Vad är det där…. grillade mackor?

Hur tänkte hon här. Skulle en restaurang servera levande räkor eller levande kyckling. Vegetarisk eller ej? Jag har i alla fall aldrig hört talas om levande morötter och har svårt att tro att hon syftade på det. Men i och för sig. En kvinna som är över fyrtio som inte vet vad grillade mackor är kanske menar att färska grönsaker lever. Men kokta är döda.

Författaren av detta inlägg åt en linssoppa i minimal storlek för 69 kronor med beräknade ingredienser för 4 kronor, helt enligt den svenska skolmatsprincipen men med ekologisk purjo. Eftermiddagskompenserar med godis.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *