Malmö tänker kortsiktigt.

Läser i dagens City att de ska bli rent och snyggt på Möllan. Äntligen ska de ta tag i stadsdelen så att den kan bli värdig att vara så attraktiv som många vill påstå att det är. Äntligen kan malmöbon gå på torghandeln eller besöka en brunchrestaurang utan att trampa över gårdagens flaskor och skräp som den miljövänliga Möllanbon så vackert sprider kring sig. Och inte bara ska det städas varje dag. Om exempelvis ett skyltfönster slås sönder så kommer städpatrullen att vara på plats inom någon timme för att få vandaliseringen gömd och glömd och Möllanbon kan fortsätta att romantiskt berätta om hur tryggt det är i stadsdelen.

Men så läser jag att efter en månad ska de boende ta över städningen och städpatrullens insats gå till en annan stadsdel. E n m å n a d?

Där sket det sig. För inte kommer de boende i området någonsin springa ut och sopa upp efter att någon kastat sten mot en busskur eller för att Davidhallsligan gör ett ölbesök i Malmös wannabesofo.

I Spanien städas städernas gator varje natt. Man vaknar upp till ett sopat och även tvättat torg varje dag. Om de kan varför kan inte Malmö Stad i alla fall se till att gator och torg, som lockar lördagspimplare och söndagsflanörer, ger sken av att vara rena, och som artikeln nämner, i förlängningen trygga?

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

4 thoughts on “Malmö tänker kortsiktigt.

 1. Till och med som möllanbo har jag lite svårt att säga vad skräpet kommer sig av. Torghandeln bidrar givetvis betydligt, även om själva torget sopas upp så har det blåst mängder med påsar, skräp, papper och annat från torget under dagen. Sen är nog mer än 3/4 av folk som rör sig på möllan inte boendes i området, kanske struntar man i renhållningen då? Och resten, möllankidsen, kanske gillar att det är lite sunkigt och då ingår skräpet i imagen. Vem vet.
  Sätter själv inget större hopp till projektet, tyvärr, eftersom det handlar på så många nivåer om att förändra folks nonchalanta attityd till sina medmänniskor, något som är ganska djupt rotat i oss tydligen.
  Malmö stad har en hemsida om projektet också..
  http://www.malmo.se/hallmollanrent

 2. anonym – en copy jobbar inte med att stava rätt även om det är ett plus. läs på. Dessutom tror jag nog att du själv förstår att det var ett slarvfel.

 3. Det är trist att det bara görs punktinsatser.
  Det borde vara så att varje butiksägare har ansvar för att det ska se rent och snyggt ut utanför sin butik. Nu ligger det på hyresvärdarna/förvaltaren. Det är väl ingen förvaltare som ger sig upp tidigt en lördag och sopar trotoaren direkt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *