Mina kvarter jag kommer sakna

När jag flyttade till Malmö för ungefär 11 år sedan flyttade jag till Slottsstaden. Där bodde andra jag kände och det var den enda stadsdel jag då kände till och fick veta var bra. Jag har nog bott i fem olika lägenheter i kvarteren. En enda gång har jag gjort en avstickare, trött på funkishusen, till en paradvåning på Gamla Väster. Men flyttade tillbaka till Ribersborg snart igen. Jag trivs så himla bra här. Med lugnet, luften och de gröna parkerna och trädgårdarna.

Men nu ska jag flytta igen. Det här kommer jag sakna:

Att bara gå ner till Gateau själv, ta en cappuccino och en macka och köpa hem ett gott bröd.

Att ta höger runt husknuten, korsa det lilla torget gå några hundra meter och vara nere vid havet och utsikten.

Att en söndag klockan tre gå ner till lilla blomsterbutiken och köpa vita tulpaner.

Att ta bussen utanför huset rakt ner till Media Evolution City.

Att gå in i lilla second hand butiken och fynda klänningar från Galliano.

Att vara trött och ha stadens bästa pizzeria mitt emot. Två Pizzabagare.

Jobbförmiddagar på Melvins.

Att gå runt i kvarteren runt Fridhem och titta på de vackra villorna och tänka att ”tänk att det finns sådana här villor mitt i Malmö precis vid havet. Lyllos dom som bor där”.

Att se Fridhemstorgets torn i solnedgång när klockan lyser.

Att cykla genom slottsparken hem och se årstiderna skifta och sicksacka bland ankorna.

Att bara kunna gå ner till hoddorna och köpa fisk men nästan aldrig göra det.

Att gå på Regementsgatan när allén slagit ut och inse att man bor vid Malmös flottaste gata.

Att varje gång jag kommer in på början av Kilian Zollsgatan börja le av de vitkalkade husen som är så vackra och lyser upp så fint och får det att kännas som Medelhavet. Och tänka att när jag blir pensionär kanske jag ska flytta dit. Den synen av de vita husen gör mig alltid så glad. Slutar aldrig att beundras av dem.

Stranden igen och igen.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

4 thoughts on “Mina kvarter jag kommer sakna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *