Mjölk är livet

När jag var liten hade vi ett hus i Småland där min pappa kommer från. Ett stort blått hus i skogen där min farfar fick bo och ibland farbror. Det var ingen riktig ordning i det där. Ibland massa finska bröder också. Kanske fulla, det vet jag inte, men det verkar logiskt när man pratar om finska bröder. Men vi hälsade på då och då och det jag kommer ihåg var att på morgonen gick vi och hämtade mjölk direkt från bonden. Varm mjölk från hans kor. Mjölk som inte kom i en steril förpackning från Skånemejerier. Senast jag åt råmjölk var på den grymma lilla spartanska krogen Manfreds i Köpenhamn, med jordgubbar. Det var himlen.

Idag har Mattias Kroon skrivit om mjölk i Sydsvenskan. Läs det här

 

 

Ps. Roligt att folk hänger upp sig på att Mattias skriver att han tycker det är ”oaptitligt med människor som dricker mjölk till maten”, och helt missar det väsentliga i artikeln. Människor är så lättstötta. Låt honom ha den åsikten. Jag älskar fortfarande ett stort glas kallt mjölk då och då. Till ugnspannkaka, kålpudding och pannkakor till exempel. Och tycker Mattias lyfter ett bra ämne.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 thought on “Mjölk är livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *