My truman show

Det här att man kan ange, för varje sak som läggs upp på FB, vad som ska synas för specifika personer. Finns det någon som använder det? Som har tid med det? Det tycker jag är läskigt. Det får mig att gå helt upp i min konspirationsteori som jag har med mig sedan min Trumanupplevelse som barn och som jag aldrig kommer ur. Att alla är emot mig. Alla har en plan. Att jag inte lever i en verklighet. Att det jag ser kanske inte är sanningen utan det kanske finns massor av saker som jag inte vet. Då försökte jag komma på om mina föräldrar var på riktigt och om de dikterat upp hela världen runt omkring mig. Att allt bara var ett stort lur alltså. Jag brukade sitta på toaletten och försöka lyssna på vad de sa utanför för att komma på dem med att planera nästa ”scen” i mitt liv. Detta vara alltså långt innan filmen ens var påtänkt.

Detta är inte det transparenta samhället som alla ”sociala media experter” kallat det under några år. Detta är snarare det påhittade samhället som
aldrig varit mer fiktivt. Som underlättar uppdiktade liv. En möjlighet att fullkomligt målgruppsanpassa sig själv till olika personer samtidigt. Ju lättare det är att vara öppen desto fler möjligheter skapas att vara stängd. Och därmed kunna skapa en falsk bild av verkligheten. För de som har en beräknande sida är detta ett ypperligt verktyg.

Tack FB för att du spär på min minst sagt paranoida livsinställning (som har sin grund i verkliga händelser). Och tack alla män som gör det samma.

Dela gärna om du vill...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

2 thoughts on “My truman show

  1. Det är en sak att lyfta fram olika sidor av sig själv i olika situationer, att anpassa sig. Men är man olika personer i olika sammanhang och dikterar upp olika verkligheter har man nog problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *