När vården ska göra reklam.

Det är hälsoval i Skåne och aldrig förr har vi sett så mycket reklam från vården som vi gör nu. Alla kliniker ska övertyga oss om att de är rätt val. Att döma från de annonser som ligger ute är vårdcentralerna ovana reklamköpare och inte särskilt beredda att investera i en bra idé framtaget av en reklambyrå. Jag ställer mig framför allt förundrad till denna annons från Laurentii Kliniken.

dscf7518

Copy
Fel bortamatach
Rätt hälsoval

Välj rätt!
Nu kan du själv välja vårdcentral!
Laurentii specialistvård och vårdcentral är ditt rätta val. Läs mer om dina möjligheter.
tryggtval.nu

Vem vänder man sig till? Någon som druckit sig aspackad, hamnat i fel säng och nu borde söka upp en vårdcentral för att testa sig? Lite snäv målgrupp i så fall. Nej, jag tror att någon ville vara fyndig och fräck vilket resulterat i en pinsam annons som är allt för oseriös för att jag ska lita på avsändaren. Något som är högst viktigt i valet av vårdcentral. Efter att ha läst annonsen vet jag inget om Lauretti Kliniken och de har inte gett mig ett enda argument för att jag ska välja dem.  De har enbart lämnat mig med intrycket av att de inte tar mig på allvar och jag känner mig snarare förnärmad än trygg.

Rubriken har ett rätt, den fångade mitt intresse, men inte för att den var smart utan för dess dumhet. En fyndig rubrik räcker inte för att göra en annons. Den måste även vara relevant och väcka rätt känslor hos läsaren.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 thought on “När vården ska göra reklam.

  1. :)Men du är väl inte en gammal tant heller. Det var en serie av annonser. En med en gammalgubbe som antas dö i hjärtfel på grund av att han trycker i sig hamburgare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *