Saker jag nu undrar över idag

Människor som stolt proklamerar sin arbetarbakgrund. Är jag bättre om jag gör det, för det verkar så?  Jag förstår inte. Men kanske ska börja göra det.

Eller som stolt berättar att de kommer från en släkt som röstat på si eller så i generationer. Är det inte bättre att tänka själv än att rösta på ett parti på grund av vad föräldrarna röstar på?

Eller när någon påvisar hur lite pengar betyder för dem genom att skuldbelägga den som uttryckt sin lycka över sin lönecheck (eller check kanske det inte är nu för tiden). MEN Really?! Vad skönt för dig. Men döm inte andra människor som är lyckliga över pengar, att kunna resa eller äta något annat än de gjorde när de studerade. 3 kr nudlar är ingen myt.

Eller är det bara mitt sociala medierflöde som får mig på dessa tankar.

 

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Saker jag nu undrar över idag

  1. Jag berättar jättegärna om min arbetarbakgrund! Är förbannat stolt över den. Att gå mammas fotspår som undersköterska är en ångestmardröm, men jag har präglats massvis av den sparsmakade uppväxten. Och det gör mig på något sätt stolt.

    1. Ja, men varför är det så? Det tycker jag är intressant. Jag berättar också gärna om min mammas vägran att köpa kläder och sydde manchesterbyxor mm. Men varför ger det stolthet? Får det människor att känna sig bättre och varför?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *