Svar på fredagsfrågan

Ska jag köpa en ring till henne eller inte. Vad talar för och vad talar emot?
Klart du ska, du älskar ju henne! Och om det är för att lova evig kärlek så ska du hålla på traditionen och fria med en mäkta dos romantik. Utan ring ingen ding som vi brukar säga. Inte ens växthuseffekten talar emot.

Hur träffades du och Tomas?
Tomas stalkade mig och blev pikad på jobbet för sitt frekventa karinafmalmoe-läsande som började redan då han bodde i Luleå. Han citerade mig ofta inför sina vänner ochoch han har även kommenterat på min blogg här (gissa vilken). Han kände alltså mig långt innan jag kände honom och drömde förmodligen heta drömmar om vårt framtida liv, som han endast kunde drömma om. Trodde han. Vi träffades ute några gånger. Tydligen. Detta är något som Tomas minns och inte jag. Bland annat hade jag bjudit på en öl på en Dygnet Runt-tillställning vilket gjorde honom lyrisk, medan hans kompisar försökte förklara för honom att det bara var mitt jobb.

Hans plan var att råka gå ut samtidigt som mig från Forum där vi båda tränar och fråga om jag ville ta en öl. Men det blev i stället så att en dag la jag till Tomas på Facebook med motiveringen att han var söt och att vi hade gemensamma vänner. Då hade ryktet nått mig om vår gemensamma vän. Han var snabbtänkt och rolig att prata med på msn och våra konversationer var som katt runt het gröt tills vi till slut bestämde oss för att ses. Han kallade det ”mardrömsdejten” för att han var så nervös. Jag var drömtjejen (är mycket nöjd över detta) Vi bakade kanelsnäckor, drack vin och pratade till morgonen. Sen var allt självklart och enkelt, vilket var helt nytt för mig. Han säger att han blev kär i mig när jag stod i hans kök och kavlade deg. Jag tror att jag blev kär när jag strök handen över hans arm och han plötsligt spände sin biceps hårt. Svårt att förklara. Men det var den Tomas och den humor som nästan bara jag känner.

Tomas har du något att tillägga?
Det var det här inlägget som gjorde att jag bestämde mig för att jag ville träffa Karin. Men det var ju ingen större idé att bjuda på champagne, så det fick bli bullar (göteborgska för ”kanelsnäckor”).

Stalkerstämpen var klart överdriven. Jag var bara en trogen läsare. Som ibland hängde utanför hennes lägenhet för att få en skymt. Och så hände det att jag hittade fynd i hennes soppåsar också såklart.

Vad använder du för smink?
Young Blood som man kan köpa på Aroma på Regementsgatan. De har mycket bättre mineralpuder än ID. Sen har jag väldigt många skuggor från Make up store och rouge från Mac. Jag köper fortfarande olika mascaror varje gång för att jag aldrig kan bestämma mig för vad som är bra.

Tomas har du något att tillägga här med?
Du är finare utan.

Vad är dina favoritord?
Allt som låter gott och mjukt. Mjukglass och sockervadd till exempel. Jag får nya favoritord hela tiden och jag glömmer dem lika snabbt.

Vart går du helst ut?
Hemmafester är det bästa. Bjud gärna mig! Efter femton år med fest 2-3 gånger i veckan är jag fullt tillfreds med att dricka gott vin i en bar. Men jag har alltid gillat Babel mest i stan för att de alltid haft bra bokningar och fortsätter att hänga med och förnyas även om de funnits länge. Mattias Berg var en av de första personer jag lärde känna i Malmö och är en människa jag tycker om.

Hur kommer det sig att Tele2 säger att mitt nätverkskort inte är installerat, när det faktiskt är det. Så nu kan jag inte surfa på den vanliga computern. Fail Tele2 och Fail Windows.
Det är för att det bara jobbar folk på tele2 som fungerar tvärtom. Om du säger att ditt nätverkskort inte är installerat betyder det tvärtom för tele2folket. Om du säger nej till säljarna på stan betyder det ja. Det verkar vara en intern policy att säga tvärt emot sina kunder. Så går det om man är sheep.

Varför räcker inte tiden till?
Med kunskapssamhället och kommunikationssamhället vet vi helt enkelt för mycket. Förr nöjde man sig med att veta vilken butik i stan som hade billigast ägg, man bilade på västkusten och köpte de kläder som fanns i närmsta butik. Resedagboken, alla nya påhittade titlar som kommunikatör (vad fan är det?) och alla matlagningsprogram får oss att vilja prova allt. Det gör oss förvirrade, stressade och det går varken ihop med 8 timmars sömn eller 40 timmars arbetsvecka. Det bästa vore att inte ta någon notis om vad omvärlden har att erbjuda. Det är jobbigt.

Varför har jag inga vänner i samma bransch som jag kan gå på branschmingel med?
Du är ganska nöjd med ditt liv som det är. Du har ett hem som du tycker om, en bok som väntar i bokhyllan, konversationer så det räcker med din sambo och arbetkamrater som ger dig lagom med umgänge. Du har helt enkelt inte ett behov för att träffa nya människor just nu. Därför blir du lätt bekväm och säger saker som att du inte har tid, även om du kanske skulle ha det.

Är det verkligen farligt med light-läsk?
Om du ligger på en normal nivå, vilket borde vara i närhet med noll eftersom det smakar skit, är det inte farligt alls. Men alltså, läsken innehåller sötningsmedel som inte är nyttigt och färgämnen.

Kommer det vara högkonjunktur (och lätt att få jobb) när jag går ut Berghs våren 2011?
Konjunkturen vänder, som en stor mjuk högerkurva, och 2011 kommer det att gå framåt, men fortfarande försiktigt. Det som då avgör är om alla kreatörer som blivit av med jobbet hittat sig själva, när de öppnat upp sin butik för hundtrim eller sitt pensionat på landet, eller om de vill tillbaka till reklambranschen med hungriga gaddar.

Dela gärna om du vill...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *