Tillbakablick

Mitt sista år som tjugonåt är förbi. Åldersnojjan slår mig som en botoxinjektion i pannvecket och jag ser tillbaka med saknad. Vad kan möjligen slå år 2008. Jag har rest massor, blivit kär på riktigt, fått mer fritid och sedan mindre igen, varit med om en jordbävning, åkt skidor, koreograferat en show på slagthuset. Och så började jag blogga för Dygnet Runt.

En liten sammanfattning av årets händelser kommer här:

Årets stöld
Det svenska friidrottslaget åkte till OS efter att ha stulit flätan. Den blev därefter åt pöbeln och därmed obrukbar. Dessutom blev jag, tillsammans med Moto Boy, bestulen på pälsmössan. Gina Tricot står som skäligen misstänkt för spridning över hela landet.

Årets restaurangbesök
Nobu i New York med tre stjärnor i michelinguiden. Asiatiskt och helt makalöst fantastiskt. Jag måste dit igen.

Årets ord
I början av året missbrukades ordet proaktiv till den grad att det tappade sin innebörd och styrka. På kundmöten, i förhållandet, i politiken. Alla var proaktiva.

Årets bild
En vårdag i Berlin och en kvinna vill svalka sina ömma händer. En lätt bris sveper genom vinden. Hon står i sin lätta skrud, böjer sig ner och, oj. För sent skall hennes käresta upptäcka det som kameran upptäckte flera sekunder tidigare.

Årets Klubb
I Malmö tog onsdagsklubben ”En Afton” alla i handen och gav kvällar som bjöd på mer än en dj och dans och hade snart ett rykte om sig som gjorde att alla biljetter sålde slut direkt. En vuxen klubb men för alla. Den fortsätter år 2009 på Debaser.

Årets tavla
Jesper Berg ställde ut på Tres Bien Shop, Friisgatan och jag fick hänga på väggen.

Årets novis
Alla som på något sätt är ett offentligt ansikte i nöjesmalmö ska stoltsera i lurar bakom ett mixerbord. När frågan kom till mig om att dj:a fick jag naturligtvis ta mitt ansvar och tog mixandet ett steg längre, eller lägre beroende på hur man ser det, med två i-pods.

Årets värsta
Jag gick igenom något som gjorde ont och som fick mig att tänka annorlunda på många sätt.

Årets bästa
Förra året (2007) var mitt mål ett nytt skitbra jobb. Det fixade jag. Årets (2008) var att bli kär på riktigt. Det är jag.

Årets mat
Vietnam köpte mig rakt av med sina färska vårrullar och kryddiga nudelsallader. Jag har inte hittat den perfekta i Malmö än men Mrs Saigon, Restaurang Asien och Lily Ahn är räddare vid vietnamcravings.

Årets resor

Berlin med min bror

New York med jobbet

Barcelona med min pojkvän

Dalarna och lärde mig nya ord som sloggbod.

Gotland med Johanna

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

4 thoughts on “Tillbakablick

  1. ÅÅhh vilket härligt år du har haft!! Det har du verkligen gjort dig förtjänt av…de bra grejerna dårå hehe Önskar dig många äventyr även detta året!

    Inspirerande – ska nog göra mig en egen lista, för att få lite bättre perspektiv, och tydligare målbild inför stundande år…

    Älskar dig vännen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *