Välkommen till den svenska U-världen

Jag och min smärtsvettiga kropp ska strax sätta sig på ett försenat tåg (allt är som vanligt hos skånetrafiken alltså). Jag läste en annons i morse från SJ som förklarade varför de är så försenade ofta och berättade bland annat att det beror på Sveriges usla infrastruktur som är anpassat för ett stenålderssamhälle eller i alla fall inte för dagens. Stockholms spårkapacitet på centralstationen är samma idag som för 150 år sedan då de byggdes. Då gick det tio tåg om dagen och idag går det 600.

Några sidor senare läser jag om hur Socialdemokraterna vill satsa allt de har på att göra om E22 till motorväg.
Hallå.

Varje gång jag reser till andra(?) storstäder där tunnelbanetågen susar in och lämnar på prick med några minuters mellanrum tänker jag på vilket U-land vi bor i.

Tre sidor senare läser jag i en annan annons om hur en signatur kan bromsa den globala uppvärmningen. Signaturen syftar på ett elleverantörsbyte.

Från Sverige. I världen. Amen.

.

.

Apropå föregående inlägg tänker jag på samma sak när jag tittar i hyllan för kvinnor i andra länder. Ni vet. Tamponger och sånt äckligt. Hej och hå vad de ligger långt fram i jämförelse med våra ”åååååh vingar”.

.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

4 thoughts on “Välkommen till den svenska U-världen

 1. Socialdemokraterna ville iallafall satsa på inlandsbanan (till skillnad från våran nuvarande regering) som jag tycker är prio ett i vårat järnvägsnät. Det går t.ex. minst 25 flighter per dag mellan min hemstad Luleå och Stockholm och det hade kunnat minskas om det gick att åka tåg med annat än snigeltåg längs en bana som går omvägar. Sen finns de större städerna Umeå och Sundsvall också. Det tycker jag ska prioriteras högre än sena tåg. Jag har bott i södra sverige i flera år och håller med om att förseningarna är otroligt irriterande, men vi kan börja med att få övre delen av landet på samma stenålderssystem som den nedre istället för att öka glappet.

  Var inte det jag ville säga egentligen, utan jag ville säga att American Apparel ska öppna på Storgatan i Malmö!

  Jag hittar bara den infon på deras egna hemsida så jag vill gärna tro att jag jag är en av de första som upptäckt denna stora nyhet. Ja, förutom dig då kanske? du har ju ofta koll på det mesta :)

  hade!

 2. Jag läste idag att man vill bygga ut järnvägsnätet i Skåne ytterligare. Jag tror på mer satsning överlag för att möta en framtid med ökade flygbränslepriser.

  Hurra för American Apparel.

 3. Politiken handlade ju om villa, volvo och vovve. För att alla skall ha en Volvo så satsades det inte på järnvägen. Det är väl bara USA och Danmark som skitit lika mycket i utbyggnaden av järnvägen som under åren då sossarna byggde folkhemmet och kamprad möblerade det.

 4. Vilka transportslag funkar i en energifattig morgondag?

  Stora förlorare: flyg, bil, lastbil
  Överlever i någon form: tåg, spårbunden trafik, fartyg

  Tåg, fartyg lär överleva men i vilen utsträckning beror ju på precis hur dyr oljan blir.. Efter sol kommer regn och efter globalisering kommer lokalisering.

  Att i detta läge satsa krutet (av infrastruktur-pengarna) på vägar är att kasta pengarna i sjön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *