Vapianomyten

Jag har inget problem med Vapiano. Om man tar det för vad det är. Det vill säga ett McDonslds för pasta och pizza. Ett ”bra med barnvagn-ställe”. Inget mer än så. Men serri det görs inte. Det provocerar mig när folk vill after Worka på Vapiano. Provocerar när folk väljer Vapiano för ett glas vin. Och provocerar när någon säger att Vapiano är SÅ bra. Fel fel fel. Det är sånt skit. Jag har aldrig ätit en vidrigare sönderstekt unken fryssmakande bit tonfisk än här. Men vad har jag förväntat mig. Det är ett skitmatställe med lite sobra inslag i inredningen. Som en basilika på bordet. Wow! Pastan är ok för att vara ett sabbmatsställe. Men det är mjöligt kletigt och klistrigt. Inte bättre än så. När någon behandlar stället som ett hippt finställe vill jag gräva ner huvudet i sanden och inte titta upp igen. Framför allt inte om jag vet att jag ska bli bemött av en sur expedit som ska laga min mat men som bara vill hem och titta på Ensam mamma söker.

Sitter med min pasta med pumpa. Tittar in i rummet där de gör sin pasta. Och orden ”Pasta Manifattura” på väggen för att ge lite italiensk synvilla. Jag grymtar.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Vapianomyten

  1. Jag förstår vad du menar, men man får ha lite perspektiv. Om folk tycker det är lite fint där och vill ett ta en glas vin och gillar deras pasta, låt dom göra det. Inte alla som har samma referensramar vad gäller ställen och mat. Jag bor i en annan stad och i ett annat land men har sällan upplevt personalen som otrevlig, sur (eller tänkt på vad de kan tänkas ha för guilty pleasures vad gäller trashTV), antar att det är olika. Vissa går på Vapiano, vissa på McDonalds, andra på hipsterställen och innekrogar, ingen anledning att störa sig på det. (även om alla såklart har fördomar, mig inklusive!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *