Bättre och bättre dag för dag

När man hjälper andra yngre vänner på väg i karriären förstår man hur mycket man faktiskt kan. Då blir det så uppenbart att sådan kunskap som blivit självklar för en själv inte är självklar för andra. Tankar som man alltid går igenom innan som de hoppar över, insikter som de inte fått ännu och erfarenheter som gör att man vet hur mottagaren tänker och kan förekomma dem för att man vet vad de kommer att fråga. Tänk så mycket man lärt sig. Och hur mycket mer man kan lära sig. Och har kvar. Varje nytt projekt ger en ny kunskap.

Ett annat sätt att inse hur mycket man faktiskt kan är att titta på Unga entreprenörer på TV (eller vad det heter), enligt tips från en projektledare som jag jobbar med. Jag har inte sett det själv men ska nog göra det efter hennes utlåtande om tjugoåringarna som ska förverkliga sina idéer. ”Man blir mörkrädd och inser samtidigt att man kan rätt mycket ändå”.

Detta innebär dock inte att jag tycker att ålder eller erfarenhet står i direkt relation till kunskap. . ”Jag har jobbat med det här i X  år behöver inte (men kan) betyda att man är duktig. Lika mycket som en nyexad kan vara grym kan någon med lång erfarenhet vara dålig.

 

Det viktiga är nog att alltid vilja bli bättre.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Bättre och bättre dag för dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *