Byråmåttet

Vad är en bra måttstock för vad som är en bra byrå. Det finns säkert många. Men jag tycker att valet av fotograf säger en hel del om nivån på kvalitet och hantverk hos en byrå, vilket är precis lika viktigt som strategi och idé. För det syns en tydlig skillnad på slutresultatet om man använder köpbilder eller en noga utvald fotograf och stylist. Naturligtvis beror det på pengar, kund och projekt i slutänden.

 

Men det finns byråer som i stort sett alltid kör lågbudget och det finns byråer som förstår att bra reklam kostar och aldrig tar upp det som alternativ, även om det kan sluta där på grund av kunden eller andra omständigheter. Om kunden till exempel vill göra en film men inte lägga tillräckligt stor budget på den för att den ska bli bra, är det bättre att avstyra den där filmen och tänka om.

 

Det får jag ge Guts&Glory. Jag har aldrig sett en köpbild inom väggarna på den byrån. Det var alltid självklart att bilderna skulle tas av fotograf, arrangerat av AD:n, på riktigt. (Kommer aldrig glömma när vi skulle arrangera en fotografering med en levande ko inför en lansering av grädde. Apparaten kring det med veterinärer och hela köret. Saker man aldrig tänker på när man sitter på kontoret och kommer fram till idén). Det blir stor skillnad. Det är ett stort nöje att jobba med reklam, inte bara när idén är bra, men när det håller en hög hantverksmässig nivå.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *