Måste vägen till copywriter gå via skolan?

Please copy me ställde frågan om man måste ha gått reklamskola för att bli copywriter. Jag säger så här.

 

Det finns så många vägar till det här yrket och det är alltid spännande att lyssna på hur olika personer hamnade här. Ju brokigare bakgrund desto bättre copywriter tror jag. En stor del i att kommunicera rätt är att ha insikter och förstå hur människor fungerar. Då är många olika erfarenheter guld att ha i fickan.
För att gå från talang till duktig copywriter tror jag på två vägar. Att jobba tillsammans med andra duktiga kreatörer och lära sig på vägen. Eller gå en utbildning. Jag var en bra skribent och en fantasifull, idérik person innan, men när jag gick distanskursen på Berghs blev jag en bra copywriter. Det vår då jag fick aha-upplevelsen och lärde mig vad en reklamidé, ett koncept, faktiskt är.

 

Sedan har jag dessutom haft nöjet att jobba med många riktigt duktiga kreatörer, från guldäggsvinnande seniorer till nya sprudlande guldkorn. När jag gör det, klickar och känner hur två alltid är bättre än en, är mitt jobb det bästa i världen.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *