Har Marc Jacobs varit i Härjedalen?

Det är inte en fråga om inspiration, nytolkning eller hyllning. Det är en exakt kopia av en scarf från staden Linsell i Härjedalen men med ett nytt namn på; Marc Jacobs.

Den verkliga formgivaren är Gösta Olofsson som drev en liten bensinstation och kiosk på femtiotalet där han sålde turistprylar, många egentillverkade. Han är numer avliden och sonen, som inte har en aning om vem den uppenbart idéfattiga toppdesignern Jacobs är, funderar snarare på att köpa en nytillverkad scarf och hänga på väggen bredvid originalet än att ställa företaget inför rätta.

Efter att ha sjunkit så lågt bör kanske Marc i stället skänka en eller två till familjen Olofsson.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Dela gärna om du vill...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

2 thoughts on “Har Marc Jacobs varit i Härjedalen?

  1. Hej!

    Jag har en fråga som inte alls hör till Marc Jacobs!

    Jag är ganska ny i Malmö och ska byta min lägenhet, frågan är vilka områden jag ska sträva mot? Jag vill bo där jag kan känna mig trygg (inte nödvändigtvis vara det, men det ska inte kännas oroligt iaf) bo centralt och ha nära till Forum! Du får gärna ge några alternativ om du kan! Det jag egentligen undrar är nog hur nöra Möllan jag kan bo utan att det kommer kännas jobbigt.. Du skrev tidigare att Möllan inte är mysigt, vart är det då mysigt liksom?

  2. Ja du det är väl en smaksak. Möllan är för mycket betong för mig. Jag vill gärna ha mycket park, träd och nära hav. Samt ett lugn… Vill jag ha fest och liv kan jag ta mig dit där den är. Och då går jag gärna till Möllan. Davidhall är ett juste mellanting. G Väster charmigt, Slottis rent, grönt och nära hav.

    Tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *