Jobbar bäst som jobbar sist

Tänk om min hjärna fungerat utmärkt mellan klockan 08.30 och 10.00. Då hade jag sluppit att kvällsjobba så ofta. Men det beror ju på den allmänna och träbenta modellen, jobba 08-17. Nu har jag ett väldigt bra och flexibelt jobb egentligen och står inte i en kassa eller vid en telefon som inte går att avvika ifrån, men ändå. Dagtid är normen.

Jag hade en chef en gång som pratade mycket om A och B människor och att arbetstider borde anpassas efter hur man fungerar som person för att företaget ska få ut så mycket som möjligt av sin personal i stället. Men företaget var tyvärr lite för stort med lite för många mellanchefer för att den reformen skulle fungera.

Det pratas också mycket om det kontorslösa företaget där arbetsplatsen är flexibel för att den egentligen inte behövs. Det låter ju underbart. Eller nej, egentligen tycker jag inte det för jag gillar att gå till ett jobb, träffa kollegor som blir som vänner och att sätta in kaffekoppen i en diskmaskin (det har jag inte hemma).

Så. Det här var uppvärmningen för mina fingrar. Nu ska jag jobba.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *