Klubbarna som förlänger kvällen

Sommar betyder att det är lättare att klubbhoppa. Den ljusa natten liksom luras. Och nu sipprar svartklubbarna, eller medlemsditon, upp för att fånga upp den dansglada publiken som vill fortsätta efter 03 utan att behöva gå på gayklubben Wonk eller det dåliga Etagé.

Klubbarna som ploppar upp i allt från industriområden till en ovanvåning på lilla torg brukar ha organiserad garderob, vakter och försäljning av någon mindre trevlig dryck för en tjuga. Och dj- bokningarna kan vara precis lika stora som på klockan 3 klubbar eftersom svartklubben helt enkelt låter djs komma dit när de är klara på andra ställen.

Det kryper i kroppen på mig och min tunga torkar ihop i askfatssmak när jag tänker på känslan av att ramla ut ur en klubb klockan 06.00. Att komma från ett mörkt dansgolv till ljus himmel och fåglar som kvittrar är alltid lika överraskande. Även om jag ler för att jag kan vingla hem på en cykel med bara ben gnyr jag som en ensam hundvalp i sängen när jag förstår att nästa dag är borta.

Men ändå hör det liksom sommaren till.

 

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *