More in love than you

Det är något speciellt med ljuset just nu. Eftersom jag är uppväxt på landet har jag fått för mig att jag måste uppskatta hösten på ett helt annat sätt än den som är uppvuxen i stan. Jag känner bättre, kan lukta bättre och kan andas djupare än den som levt mellan höga hus som stänger ute de äkta dofterna. Av nykläckt svamp som ploppat upp ur gräset, av stubbåkern som breder ut sig, av löven som samlas i högar av vindarna.

När jag kommer ut från porten och känner den höga höstluften som når ner mellan husen till min asfalterade gata andas jag lite djupare än min granne. När nätta regnstänk når marken njuter jag lite mer än min vän av staden. Precis när det börjar slå om. Det ligger fortfarande värme i luften och sommaren kan inte riktigt släppa taget samtidigt som hösten så gärna vill komma in. Då ler jag kanske lite mer än du.

Man skulle kunna kalla mig för höstelitist

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “More in love than you

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *