Now thats hot

Okej.

Jag blev precis uppringd av en headhunter i Stockholm.

Om jag kan tänka mig att flytta?

Lägenhet i centrum, fet lön, fett jobb?…..

hm låt mig tänka på det.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

6 thoughts on “Now thats hot

 1. Tzou!

  Som vi säger i Peking. Flytta! Ingen mening att bo i lilla Malmö. 500 000 små människor. Troligtvis bor det lika många människor ovanför mig just nu. I samma hus. Hur kul är det? I Stockholm finns det säkert minst tre hus. Med lika många människor… Ja, du förstår.

  Fler är roligare!

  Puss!

 2. Grattis!

  Du kanske gör som jag. Gästspelade i två år och insåg stockholm är kul ett tag, fast köpenhamn är steget bättre. Det gäller att testa om det känns rätt. Så kör på! Det är alltid kul om inte annat för egoboosten. Headhunting är urskönt. Har bara sökt tre av sju jobb. Så min egoboost är på topp! ;-) Glöm sen inte förmåner som extra lång uppsägningstid utan krav på motprestation. Kort egen uppsägningstid. Två-tre extra semesterveckor. Kortare arbetstid. Bra pensionsavtal, fri bil, fria resor är andra saker som kan vara något som plussar på. Nackdelen med Sverige som jag ser det är att det blir svårt att få ut bra med deg i handen. I köpenhamn blir det samma summa ut nästan som lönen är.

 3. Jo, visst är skatterna högre för de som bor i Danmark. Fast för oss pendlare så är det väldigt förmånligt. Glöm inte att lönerna oftast är en bra bit över de svenska, innan man omvandlar dem till svenska kronor. Lägg sen till avdrag för pendlandet. Så är det en grymt bra affär.

  Skulle jag ha en svensk lön som motsvarar det jag har i handen i svenska kronor borde jag tjäna som en VD på ett bolag.

  Låt oss säga du tjänar 35.000 danska i månaden. Då får du ut ca 32,000 svenska. För att ha samma summa ut här hemma om man bor i Malmö och man drar bort 1800:- på pendlarkortet så borde den svenska lönen vara ca 50.000:- i månaden före skatt.

  Sen är det bara 37 timmars arbetsvecka. På de flesta ställen har de lunchbuffé av bra kvalité. Så med 30 minuters lunch så blir det ganska korta arbetsdagar. I mitt fall 08.30-16-30.

  Enda nackdelarna jag ser är att när skånetrafiken är sena. Det tär en del. Annars så rullar det på bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *