Ooooooh, Tel Aviv!

Ljummen vårkväll, takfest under stjärnklar himmel. Detta är livet!

Solen har kysst mina vinterbleka kinder idag. Så pass att jag somnade vid fyra, bara för att vakna igen vid åtta och yrvaket snubbla in i duschen. Någon timme senare var jag påväg in till centrum i familjebilen (modell monster.) Där landade jag, efter en bra stunds cirklande, och med superflyt fann jag den perfekta parkeringen.
Gick på fest med spanjorer, israeler och svenskar. Flera av dem från Malmö, ingen av dem någon jag kände förut. En av israelerna frågade förundrat om det han hört var sant. Var det verkligen riktigt att svenskar tar med egen dricka till fester och dessutom dricker upp den själv. Så ar det nog… I Israel bidrar man med dricka till alla pa en fest. Man splittar t.ex. även notan lika, oavsett vad folk har ätit och är, upplever jag, överlag mer kollektiva i sitt umgänge.

Uppe pa taket känns det hur som helst skönt att bara vara. Med tuborg- och maccabi-öl, lite chips och gott sällskap en mörk men ljummen vårnatt, kommer man hur långt som helst. I Tel Aviv, Madrid, eller Malmö.

Av Rebecca  

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *