Tupparna på krogen.

Vad gör man med folk som är så totalt uppblåsta i sin egen värld att de helt saknar förmågan att lyssna. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har varit med om många idioter i branschen Krog. En krögare tvingade sina servitriser att röra om i hans kaffe motsols. Rörde de medsols fick de en sådan avhyvling att snyftningarna ekade på toaletten. En annan skällde ut gäster och bad dem dra åt helvete om de beställde in genomstekt kött. Hukande lämnade gästerna restaurangen.

Storhetsvansinne.

Men det finns en restaurang i Malmö som slår alla och envar på fingrarna. Ingen går säker där inte. Säger du fel saker, tycker du fel, gör du fel. Historierna haglar från besökare.

Dessa stora egon i branschen drar tyvärr med sig unga förmågor, uppfostrar dem till ungtuppar som vandrar runt, uppbröstade, och tror sig vara herre på var mans täppa. Kanske tupparna borde köras ut på upptäcktsfärd i världen utanför, ta en nypa frisk luft, och sluta sprätta så förbannat.

Fan vad jag älskar de ödmjuka, insiktsfulla röster som finns (de flesta), i stället för allt galande. Det är där jag lägger min matpeng.

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

13 thoughts on “Tupparna på krogen.

 1. Bry dig inte om de där idioterna i parken. Det tjänar inget till att ödsla energi på idoter. Alla som är läskunniga förstår de har gjort bort sig bigtime.

  Så upp med ett leende. Du kan inte hjälpa det finns IQ-befriade personer på vissa krogar. :)

 2. Jag driver verkligen inte någon vendetta mot Bloom, men jag reagerar naturligtvis om de kallar mig kärring. Jag tycker varken att jag, eller någon av deras gäster, förtjänar att bli tilltalade med de nedsättande termer som de använder på sin hemsida. Man borde kunna förvänta sig en annan nivå av en krog i den kalibern.

  Nu nämner jag ju inte heller restaurangen i inlägget.

 3. Jag tycker inte tonen är nedsättande. Poängen de verkar vilja ha fram med inlägget om din lista är ju att du hade fel, och att du betygsatt dem utan att ha varit där. Det är väl inte konstigt att de reagerar om?
  Jag tycker bloggen är underhållande. Som en av Malmös två toppkrogar är det ju trevligt att ha lite insyn! Det som däremot är onyanserat är hur du givit dig efter deras unge sommelier. Varför utgå ifrån att hon är korkad på något vis? Det är ju beundransvärt att vara så ung, plugga och ha tagit sig fram i ett sånt jobb. Utan att nöjesguiden med dig i spetsen ska sänka en för att man skriver lite roliga historier på nätet. Det är ju ingen nyhetssändning de driver direkt.

 4. Ingen har heller klagat på deras mat, viner eller service.

  Tror det mer handlar om att de (hon) skriver på bloggen att de är bättre än alla andra. Och att de driver med gäster och säger sig veta hur ALLT ska vara. Och alla andra som inte tycker som de gör, tycker helt enkelt fel alternativt helt enkelt har dålig smak.

  Maten är bra. Men de borde tagga ner attityden de har mot allt o alla som inte tycker som de gör.

  …och kanske byta ut delar av personalen som gör att folk tappar förtroendet för dem. Det finns andra som kan viner och kan ge god service. OCH det utan att driva med sina gäster. Kanske skulle en ny person tom. kunna skriva en trevlig blogg som istället lyfter stället…

 5. Klara(?) – hur kan man säga att det jag tycker är fel när det är rent subjektivt, det är som att säga att du har fel om du gillar jordgubbsglass. Om jag vill ha med en restaurang på Waiheke Island på listan, som jag hört talas om via rökringar, så gör jag det. I det här fallet tyckte jag att platsen i Pildammsparken räckte för att lägga in Bloom på listan över stans bästa uteserveringar. (Stackars dem) Att jag inte ätit hos dem i år spelar ingen roll eftersom jag varken bedömer maten eller servicen. Jag har heller inte betygsatt dem!

  På vilket sätt har jag gett mig efter deras ”unga sommelier”?. Jag har enbart svarat på deras otrevliga mothugg i kommentarerna på det inlägg där hon går till angrepp på mig som person. Jag har aldrig tagit ordet ”korkad” i min mun. Var får du allt ifrån?

 6. Alltså, det jag inte förstår är varför ni så bestämt tycker att de ”hänger ut” sina gäster. Om man läser vissa av historierna så tror jag inte att jag hade kunnat reagera med den klackspark de verkar kunna ta det med. Som den killen som anklagade dem för att stjäla bara för att korttransaktionen tog lång tid!? Jag hade klippt till honom.
  Jag applåderar den här unga tjejen. Ingen jag pratat med som varit där har sagt ett knyst om att hon eller Iggy skulle vara arroganta eller uppblåsta, eller att de talar om för folk hur se ska bete sig. Det enda de verkar be om är vanligt hyfs. Det är min hörsägen, och den står jag för här och nu. Karin, det kanske är dags att du gör ett besök och skriver om hur det VERKLIGEN ligger till, istället för att presentera andrahandsfakta?

 7. Klara, du verkar väldigt personligt engagerad i det här och använder samma uttryck som ”den unga tjejen”. Ni kanske känner varandra?

  Det är inte NG som skrivit att de ”hänger ut sina gäster”, det är tidningen City som gjort en hel artikel om det. Men de har kanske också fel?

  Personligen håller jag med city och tycker att det är fel av en krog att kalla sina gäster för ex. gubbjävel på sin hemsida. Min uppfattning kring personen i fråga grundar sig på bemötandet jag fått i kommentarerna och inget annat.

  Det positiva som kommit ur ur det hela är att Bloom inte skrivit illa om några gäster sedan artikeln i City publicerades, utan skriver mer om vad som händer i restaurangen i allmänhet.

 8. HAHAHAHAHAHA ”Klara” yeah right. Snarare Linnea eller vad hon nu heter, servitrisen. Eller typ hennes mamma. Och så pratar hon om journalistetik. Stora ord! Har hon specialstuderat det eller? Ska man inte kunna skriva om deras blogg? Ha synpunkter på att de kallar en kärring? Nä då ska man tydligen komma dit och PRATA med dem först. Be om lov eller? Alltså DET om något är dålig journalistik. Kanske vill de läsa texterna innan också? Stryka det som inte passar? Jo men tack så mycket, tänk om man upptäckte att Carl Bildt hade skrivit på sin blogg att Göran Hägglund är en idiot och Maud Olofsson en kärring och väljarna är töntar. Tror ni att aftonbladet skulle åka hem till honom för att ”prata” om det innan de skrev om det? Jeeezaz, det hade inte rapporterats så mycket intressanta nyheter med en sådan inställning.

 9. Nej, jag känner inte sommeliern. Däremot läser jag själv på vinlinjen på akademi Båstad, och tycker att istället för att klacka ned på en ung tjej som är en förebild för oss andra i samma bransch så kan ni ju ta en titt på er själva i spegeln.

  Sofia, vad är det för fel med att skriva om en upplevelse man inte själv upplevt? Är det verkligen vad du frågar? har du ett hål i huvudet eller?

 10. Ok. Tröttnar på det hela. Och konstaterar:

  Folk som inte gillar Linnèas (inte lönt att smyga runt hennes namn då hon stolt står för det hon skriver på bloggen.) sätt att skriva på bloggen, går antagligen inte till Bloom. För det det förstör lite av helhetsupplevelsen som de så varmt talar om. Detta är alltså OM man stör sig på det hon skriver, eller rättare sagt HAR skrivit. En person man har svårt för redan innan ett besök, lär man ändå störa sig på, oavsett om maten, vinet eller servicen skulle råka vara perfekt.

  Det innebär också att de som gillar det Linnèa skriver, kanske lockas dit. För går man dit med en positiv inställning till henne, (och BLOOM som givetvis också står bakom hennes blogg, då de låter den ligga uppe) så får man alldeles säkert precis det man väntar sig. Och man går nöjd därifrån.

  Kontentan av det hela. WinWin som man säger.

  Folk som inte gillar attityden, går inte dit. Bra för Bloom, då då ändå inte vill ha sådana gäster.

  Och folk som uppskattar hennes attityd, går dit, och Bloom får de gäster de vill ha.

  Eller iofs. så säger den gamla uttjatade (och kanske föråldrade) regeln att all publicitet är bra publicitet… Det får tiden utvisa.

  Men eftersom de nog fått en hel del nya läsare på sista tiden, så passar det bra att bloggen numera skriver mer allmänt om deras matlagning och vardagen på restaurangen.

  ps.
  Nöjesguiden har ett språk och en jargong som några uppskattar och andra inte.

  Det samma gäller Blooms blogg.

  Tack o hej, vi ses på en uteservering någonstans i augusti, nu när myggen lugnat ner sig. ;)

  (…eller kanske en vacker dag då krigspipan grävs ner och Nöjesguiden föreslår att det ska hållas en smygläsning hos Bloom på deras terrass. Kvällen till ära handlar såklart det nya numret om olikheter och attityder) :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *