Zumba – Karin testtränar 2013

 

Zumba  –  dansklass där man dansar till en låt i taget och får prova på olika rörelser från, framför allt, salsa, cumbia, reggaeton, marenque och även en del indiska rytmer. Ett koncept skapad av koreografer i Sydamerika och därför körs samma låtar och steg över hela världen. Det finns hur många roliga videos som helst att titta på. Allt från hårt producerade reklamvideos för konceptet till gymupptagningar.

 

Det här är en klass för alla som vill ”prova på hur det känns att dansa” och för damer som ”vill röra lite på höfterna”. Jag befinner jag mig i ett rum där dans inte är allvar. Istället töntar vi oss och låtsas att vi dansar ragga. Inte för mig. För mig är dans allvar och jag vet hur fysiskt utmanande det kan vara. Musiken är riktigt bra, rörelserna är autentiska och roliga, instrukTören förmedlar dem superbra men jag blir inte svettig. Jag myser mig igenom en timme.

 

Jag kan inte skylla på att jag inte tar ut rörelserna för det har jag lätt för. Och de är jätteroliga! Däremot hänger jag inte med mellan byten och den följa john pedagogik som bidrar till en hel del irriterande stillastående, för alla, som förvirrat tittar efter vad det är för steg vi gör nu mellan snabba byten utan förvarning. Det gäller att gå flera gånger och lära sig låtarna utantill för att hänga med och få mer träningseffekt.
Någon utmaning för kroppen eller hård träning det är det inte om man dansat på riktigt eller gått på klasser som boxning eller Body Attack. Då är det här en skön semester.

 

Och ser ni reklamen med vråltränade kroppar för Zumba kan ni vara säkra på att de tränar något helt annat också. Att mysa runt och snurra på höfter i en timme någon gång i veckan ger omöjligt den effekten.

 

Zumba
Ragga och Cumbia åt folket!
Autentiska rörelser och massa rumpa!
Snarare mysigt än fysiskt.
Förmodligen olika upplevelser med olika instruktörer

 

Svett: 4 av 10
Graaaah: 3 av 10
Kläder: I Sydamerika minimal topp, i Sverige löst linne stora byxor

Dela gärna om du vill...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 thought on “Zumba – Karin testtränar 2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *